RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, ЗСУ відбили всі ворожі атаки: ранкове зведення Генштабу

На шістсот дванадцяту добу повномасштабного російського вторгнення окупаційні війська продовжують обстрілювати цивільні та військові об'єкти з реактивних систем залпового вогню. Вони і надалі намагаються оточити Авдіївку, у той час, як українські бійці дають гідну відсіч ворогові.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що усього протягом доби відбулося 60 бойових зіткнень. Було здійснено 8 ракетних та 15 авіаційних ударів ворогом. Окрім цього, він здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Також, минулої доби, російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, під час якого було випущено чотири керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету Іскандер-М, зенітні керовані ракети С-300/400, а також ударні безпілотні літальні апарати типу "Shahed-136/131".

Читайте також: "Все йде краще, ніж можливо": експерт про невдалий наступ росіян на Авдіївку

Внаслідок ефективної дії засобів протиповітряної оборони було ліквідовано більшість ударних безпілотних літальних апаратів, а також знищено три керовані авіаційні ракети Х-59. Жертвами останніх терористичних атак з боку російських сил стали мирні мешканці, деякі з них отримали поранення. Внаслідок авіаційних обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Об'єкти, що зазнали ушкоджень в результаті цих подій, включають Новомихайлівку в Донецькій області, а також Берислав та Веселе в Херсонській області. Під обстрілами артилерії опинилися близько восьмидесяти населених пунктів, розташованих в Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається практично незмінною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожа сторона підтримує військову присутність у прикордонних районах і активно проводить диверсійні дії з метою перешкоджання переміщенню наших військ на потенційно небезпечні напрямки. Також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському та Лиманському напрямках ворожа сторона не вела наступальних (штурмових) дій, але продовжувала проводити перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку противник невдало намагався відновити втрачені позиції поблизу Андріївки, де українські захисники відбили п'ять атак противника. Сили оборони України продовжують активні наступальні дії на південь від Бахмута у Донецькій області, завдаючи ворогові втрат у живій силі та техніці, та зміцнюють свої позиції на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не припиняють спроби оточити Авдіївку, проте наші війська стійко тримають оборону, завдаючи противнику значних втрат. Наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки та Первомайського в Донецькій області виявилися марними, оскільки силами оборони було відбито п'ятнадцять атак.

На Мар'їнському напрямку ворожа сторона проводила невдалі штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки в Донецькій області. Українські військові успішно відбили понад двадцять атак противника.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили усі атак ворожої сторони поблизу Водяного, Золотої Ниви та Старомайорського в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачені позиції на північний захід від Вербового в Запорізькій області, проте безуспішно.

Водночас сили оборони України продовжують активну наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдаючи окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці та виснажуючи ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські війська активно проводять контрбатарейну боротьбу, завдаючи ударів по тилах противника.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони здійснила п'ять ударів по районах концентрації особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ здійснили удари в чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, знищивши вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та три засоби протиповітряної оборони противника.

Раніше ми писали, що росіяни вдарили по Херсону, є постраждалі.

  • Вас може зацікавити:

В Україні розробили і тестують комплекс нових дронів ST1: фото, відео і особливості

"Їм не місце там": реакція ВМС України на ймовірний підрив корабля в Криму

В Україну повернули тіла 50 загиблих героїв: що відомо