RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Викрадають людей з лікарні: на Хмельниччині ТЦК опинився в центрі скандалу, відео

У Хмельницькій області чоловіка намагалися примусово мобілізувати, коли він перебував у лікарні, щоб пройти медичне обстеження.

Відео опублікував адвокат Віктор Бабчинський, який також знаходився у лікарні.

Читайте: Війна переходить на новий етап: Залужний про небезпечний сценарій та посилення мобілізації

На кадрах можливо побачити, як троє представників ТЦК намагалися силою витягнути чоловіка з приміщення лікарні, хапаючи за руки. Він опирається, заявляючи, що має пройти нормальне медичне обстеження, оскільки у нього гіпертонічний криз.

Чоловік повідомив, що у ТЦК та СП є всі його документи й він самостійно до них з'явиться. Проте військкоми вимагають, щоб чоловік йшов з ними негайно. Чоловік при цьому заявляє, що він пройшов ВЛК в лікарні у Віньківцях. Проте, за його словами, там йому "просто печатки проставили" й ретельного обстеження не було. Терапевт порадив чоловікові звернутися до дільничного лікаря.

Поруч знаходяться двоє працівників поліції, проте жоден з них на конфлікт не відреагував. Чим завершився конфлікт - невідомо.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали про те, що завдяки єдиному електронному реєстру, ймовірно, будуть переглянуті критерії для "непридатних" та "обмежено придатних" громадян.

  • Вас може зацікавити:

Чи мають право працівники ТЦК заходити на приватну територію: українцям дали пояснення

На Хмельниччині раніше судимий чоловік відмовився служити: як його покарали

Кількість студентів-"пенсіонерів" зросла у 23 рази: як військовозобов’язані ховаються від призову