RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Заблоковано майже три тисячі вантажівок: що зараз відбувається на кордоні з Польщею, відео

Станом на ранок 18 листопада, на кордоні з Польщею утворився затор з 2 800 українських вантажівок. Це пов'язано з протестами польських перевізників. Українські прикордонники зафіксували, що вчора вантажних машин було менше.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері національного телемарафону.

Читайте також: Підіграють полякам: ще в одній країні ЄС перекрили кордон з Україною

Майже 3 тисячі перевізників заблоковані на КПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне". За інформацією Демченка, найбільше скупчення авто спостерігається на пункті пропуску Краківець - близько 1 200 вантажівок, у пункті пропуску Ягодин ситуація не сильно краще - близько 1100 вантажних машин, а навпроти Рава-Руської - близько 500.

Речник Держприкордонслужби уточнив, що українські перевізники почали обирати інші маршрути, тому затор з'явився й на інших КПП. Так, на пункті пропуску Шегині стоять орієнтовно 1 200 вантажівок. Він зауважив, що легковики можуть спокійно перетинати кордон з Польщею, адже для них рух не блокують.

Польські перевізники заблокували рух на вантажних пунктах пропуску 6 листопада. Вони виступають за скасування транспортного безвізу українцям. Черга з вантажівок на близько 30 км утворилася також на кордоні із Словаччиною.

Нагадаємо, Україна направила Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон.

  • Вас може зацікавити:

Поляки нахабніють: між Києвом та Варшавою розгоряється новий конфлікт

Блокада кордону із Польщею: у черзі помер водій-українець, відео

Поляки не знімуть блокаду кордону: стала відома причина