RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

У Польщі почали блокувати кордон з Україною: де не можна проїхати, відео

У понеділок, 6 листопада, польські перевізники заблокували рух вантажівок у трьох пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також: Поляки нахабніють: між Києвом та Варшавою розгоряється новий конфлікт

"Йдеться про пункти "Гребенне-Рава-Руська", "Корчова-Краковець", "Дорогуськ-Ягодин". З технічних причин у Корчовій вони перекрили тільки в'їзд в Україну, в інших пунктах пропуску, стверджують, що заблоковано і в'їзд і виїзд", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що протестувальники вимагають, зокрема, повернути потребу отримання дозволів для українських транспортних фірм. Також хочуть, щоб полякам не потрібно було ставати в е-чергу в Україну, бо їм, кажуть, подекуди доводиться жити в машинах по два тижні.

"Кордон обіцяють перекривати цілодобово. Кажуть, що у них є дозвіл на проведення пікету аж до 3 січня. Їх страйк підтримала й антиукраїнська партія "Конфедерація", що потрапила до нового парламенту", - наголошується в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна направила Польщі офіційну ноту з наполегливим проханням не допустити обмеження польськими перевізниками руху вантажівок через кордон.

  • Вас також може зацікавити:

Польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною: названо нову дату

Страйк перевізників у Польщі: прикордонники назвали проблемну ділянку українського кордону

Образлива риторика: як Польща посварилася з Україною