RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скандал в Держспецзв’язку: колишньому голові обрали запобіжний захід

Вищий Антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 50 мільйонів гривень колишньому голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю.

Про це повідомили у НАБУ.

Колишнього очільника Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України підозрюють у заволодінні 62 мільйонами гривень на закупівлі програмного забезпечення.

Читайте: Звільнили з посад і вручили підозри: в Держспецзв’язку вибухнув скандал навколо керівництва

Під час засідання прокурор заявив, що у Щиголя на криптогаманці виявили криптовалюту Tether USDT еквівалентом 1 201 928 доларів та 6,9 біткойни, за курсом 275 тис. дол. Окрім того, під час обшуків у топ-посадовця знайшли 72 тисячі доларів і 82 тисячі євро готівкою. Загалом вже колишній голова Держспецзв'язку має коштів на суму 1,476 млн дол.

У той же час Роману Ковалю суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. При цьому, як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, йому визначили заставу в розмірі 50 млн грн, хоча прокурор просив заставу у 100 млн грн.

В разі внесення застави на Коваля будуть покладені певні обовʼязки, зокрема не спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками, здати закордонний паспорт, не виїжджати за межі Києва та с.Вишеньки.

Нагадаємо, що ВАКС на два місяці арештував Андрія Одарченка, якого підозрюють у спробі підкупу голови Держвідновлення Мустафи Найєма. Він має право вийти під заставу у 15 млн грн.

Раніше ми розповідали, що СБУ взяла "на гарячому" хабарника з Антимонопольного комітету, який збирав данину з підприємців.

  • Вас зацікавить:

Скандал в Одесі: директор управління НАБУ отримав нагороду від Ківалова, справу якого розслідує, фото

Вимагав відкати за нарахування "бойових": у Дніпрі затримано командира взводу ЗСУ

Мера Сум Лисенка відсторонили від посади: стали відомі деталі