RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Збито рекордну кількість "шахедів": що відомо про наслідки масованого удару РФ

Десятки житлових будинків у Києві залишилися без світла через масовану атаку Shahed. Загалом російські війська запустили в напрямку України 75 дронів-камікадзе.

"Апостроф" в одному матеріалі розповідає про наслідки нічного обстрілу ЗС РФ.

Обстріл України 25 листопада - наслідки атаки на Київ

За даними Міністерства енергетики, внаслідок масованої атаки Shahed у Києві без світла залишилися 77 житлових будинків та 120 установ.

Читайте також: Вночі Київ атакували "шахеди": скільки з них збила ППО

"Зранку 25 листопада під час масштабного дронового обстрілу у столиці було знеструмлено повітряну лінію. Внаслідок цього без світла залишилися 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста. Причини з’ясовуються. Тривають роботи з відновлення", - йдеться у ранковому повідомленні Міненергетики.

Відомство зазначає, що під час обстрілу у Київській області відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина інциденту - пошкодження обладнання. Наразі триває обстеження об'єкта енергетиками для з'ясування усіх обставин.

Окремо про наслідки нічної атаки ЗС РФ розповідає мер Києва Віталій Кличко. Він нагадав, що повітряна тривога у столиці тривала понад 6 годин.

Станом на 8:50 відомо про наступні наслідки обстрілу Києва:

  • 5 постраждалих. Наймолодшій потерпілій - 11 років, найстаршій - 65 років. У трьох громадян гостра реакція на стрес, у двох – різані рани кінцівок.
  • Солом'янський район - загоряння в приміщенні дитсадка, в сусідніх будинках пошкоджені вікна. Сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки, де заблокованими опинилися дві жінки. Працівники ДСНС їх деблокували та евакуювали. Ще один уламок дрона впав на відкритій місцевості, де спричинив загоряння.
  • Печерський та Подільський райони - падіння уламків на відкритій місцевості.
  • Дніпровський район - уламок БПЛА впав на сходову клітину верхнього поверху багатоповерхового житлового будинку. Загоряння та потерпілих немає.
  • Голосіївський район - уламок БПЛА впав на чотириповерховий житловий будинок, постраждалих немає.

Начальник КМВА Сергій Попко нічний напад БПЛА назвав наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ. Ба більше, росіяни атакували Київ в День пам'яті жертв голодоморів.

"БПЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху. Під час наймасованішої повітряної атаки БпЛА по Києву силами та засобами ППО було уражено понад шість десятків повітряних цілей! Дякую воїнам ППО за роботу! Слава Україні!", - резюмував Попко.

Пресцентр ГУ ДСНС у Києві оприлюднив світлини з наслідками нічної атаки на столицю.

Обстріл України 25 листопада - офіційна інформація від командування ЗСУ

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв уточнив, що під час масованої атаки у Північній операційній зоні знищили 55 іранських дронів-камікадзе Shahed. 28 безпілотників ліквідували бійці мобільних вогневих груп, ще 7 БПЛА ліквідовано на Сумському напрямку, 4 дрони - на Чернігівському, 17 - на Київському.

Командувач Повітряних військ Микола Олещук, зі свого боку, зазначив, що вночі ЗС РФ атакували Україну 75 дронами-камікадзе Shahed, 71 з яких вдалося знищити силам ППО. Основний напрямок під час атаки - Київ. Окремо Олещук подякував за роботу бійцям мобільних вогневих груп, які знищили майже 40% дронів-камікадзе від загальної кількості.

Командування Повітряних сил зазначає, що пуски Shahed здійснювалися з двох напрямків - Приморсько-Ахтарськ та Курськ, а головною ціллю був Київ. Протиповітряна оборона працювала щонайменше у 6 регіонах. Також окупанти здійснили пуск керованої авіаційної ракети Х-59. До відбиття атаки ЗС РФ залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

"В результаті протиповітряного бою цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БпЛА Shahed-131/136. Переважна більшість – на Київщині! Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59", - йдеться у повідомленні.

Обстріл України 25 листопада - ситуація в регіонах

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець зазначив, що ніч також була неспокійною для регіону. Повітряна тривога тривала понад 5 годин, а в області активно працювали системи ППО. На світанку військовослужбовці знищили в небі над Черкаським районом ворожий Shahed. Уламки впали на відкриту територію, внаслідок чого у сусідніх будинках вибило вікна. Табурець уточнює, що постраждалих немає.

Бійці Повітряного комадування "Схід" вночі збили у Дніпропетровській області авіаційну ракету та 5 Shahed.

Обстріл України 25 листопада - реакція влади

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічний обстріл та зазначив, що російські війська продовжують свідомий терор проти мирних українців. За його словами, ЗС РФ запустили понад 70 дронів-камікадзе в ніч на день памʼяті жертв Голодомору. Президент окремо зазначив, що сили ППО знищили більшість дронів, а військове керівництво працюватиме над посиленням протиповітряної оборони країни.

ерівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне", - резюмував Зеленський.

Раніше ми розповідали, що Росія вдарила по Херсону, Бериславу та Чорнобаївці.

Вас може зацікавити:

Точно в ціль: Наєв показав вражаюче відео роботи сил ППО на півночі

Масований обстріл Херсонщини: серед 6 загиблих є дитина

Окупанти знову обстріляли Херсон: загинула жінка, поранено дитину