RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Кобзону сумно не буде: в Україні російський генерал загинув через "дружній вогонь"

Заступника командувача 14-го армійського корпусу РФ генерал-майора Володимира Завадського було вбито в Україні в результаті "дружнього вогню".

Про це повідомили російські Telegram-канали.

Смерть високопоставленого російського генерала назвали "наслідком цілого ланцюжка трагічних помилок та збігів". Зазначається, що він загинув від рук своїх товаришів по службі: його разом з побратимами прийняли за українську ДРГ і навели по них міномет.

Читайте також: Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів: серед убитих два підполковники, фото

"З незрозумілих поки що причин разом із ще трьома військовими він вирішив покататися на трофейному автомобілі, на якому ще недавно їздили вороги. Генерал нікому не сказав про своє бажання проїхатися машиною, і наші військові вирішили, що на ній пересувається українська ДРГ. І навели на неї наш же міномет", - зазначається в повідомленні.

Далі Завадський нібито занервував і постарався швидко виїхати із зони обстрілу. В результаті автомобіль заїхав на встановлене росіянами мінне поле та підірвався там. Загинули сам Завадський та ще двоє військових, одного офіцера було поранено.

Як повідомляє Reuters, губернатор Воронезької області РФ Олександр Гусєв повідомив, що Завадський загинув "на бойовому посту в зоні спеціальної воєнної операції". Він став сьомим генерал-майором, смерть якого була підтверджена Росією, та 12-м генералом, про смерть якого повідомлялося з початку війни.

Про смерть Завадського стало відомо наприкінці листопада. Тоді російські пропагандисти повідомили, що генерал підірвався на міні у тилу 28 листопада. Де саме це сталося, ЗМІ не повідомляли. На момент ліквідації Завадський був заступником 14-го Армійського корпусу ЗС РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у ЗСУ повідомили про звільнення села на Херсонщині.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами у Придністров'ї та на Донбасі: фото

Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни