RU  UA

Є влучання: всі подробиці нічних ударів "шахедами" по півдню України

Внаслідок нічної атаки "шахедів", на півдні України є влучання по об'єктах інфраструктури та фермерських господарствах у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Жертв та постраждалих немає.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня, полковник Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росія вночі запускала ракети та дрони, в низці областей пролунали вибухи: що відомо

"Ніч була дуже тривожною, довелось відбивати дуже потужну масовану атаку ударними дронами, які ворог запускав у нашій зоні відповідальності з тимчасово окупованого Кримського півострова. 17 дронів було знищено в нашій зоні відповідальності", - сказала Гуменюк.

За її словами, максимальна робота припала на Миколаївщину - там було знищено десять цілей. Три БПЛА, що долетіли до Одещини, теж були знищені, але уламками пошкоджено зерносховище у припортовій інфраструктурі. Очевидно, що ворог продовжує тиснути саме на цей сегмент економіки і намагається завдати максимальної шкоди.

"На Миколаївщині відбулось влучання в об’єкт інфраструктури, і спалахнула пожежа, але вона оперативно ліквідована, і люди не постраждали. На Одещині також обійшлось без постраждалих. Також ворог продовжував вишукувати об’єкти інфраструктури на Херсонщині. Там чотири безпілотних літальних апарати типу "Шахед" були знищені, і люди, конкретно внаслідок цієї атаки, не постраждали", - зазначила Гуменюк.

Водночас, вона додала, що цього не скажеш про результати роботи іншими дронами - ворог активізував атаки FPV-дронами, зокрема вздовж лінії фронту, в тому числі намагається промацувати цю складову і на Кінбурнській косі - з неї запустили по протилежному берегу безпілотник невідомого типу, який влучив у фермерське господарство. Проте, воно законсервоване, і там нікого не було.

"Це говорить про те, у ворога є складнощі з використанням авіації, і вони намагаються це компенсувати дроновими атаками. Крім того, ми продовжуємо потужну контрбатарейну боротьбу, в наслідок якої ворог втрачає багато техніки, артилерійських систем, і за минулу бойову добу знищили чотири гармати, міномет і 42 окупантів. Дуже потужна була робота по спостережних пунктах, які ворог розгорнув по лівому берегу для того, щоб відстежувати напрямок наших військ", - резюмувала Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що внаслідок нічної масованої атаки, загинула одна людина в Одеській області.

  • Вас також може зацікавити:

Ловці "шахедів" працюють не лише на суші, а й на воді: Наєв показав роботу річкового дивізіону, фото і відео

Росія атакувала Хмельниччину "шахедами": підсумки роботи ППО

Росія змінила тактику ударів по Україні: чого тепер очікувати від загарбників