RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чиновник Міноборони "погорів" при крадіжці 1,5 млрд грн: як його покарали

Суд обрав запобіжний захід керівнику Головного управління Міністерства оборони, підозрюваному в розкраданні 1,5 млрд гривень, у вигляді тримання під вартою до 19 лютого 2024 року, без права внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Читайте також: Скандалу з яйцями було замало: для військових вирішили закуповувати "золоті" яблука

За даними слідства, у грудні 2022 року підозрюваний підписав договір зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для Збройних сил України. Однак гроші на рахунок компанії тоді не перераховувалися, оскільки продукцію не було поставлено.

Як відомо, згодом Агентство оборонних закупівель Міноборони уклало новий контракт на постачання цих снарядів зі спецекспортером, але на вигідніших умовах - нижчою вартістю та коротшими термінами доставки. Новий договір, на відміну попереднього, також передбачав купівлю боєприпасів без посередників.

"Попри це, фігурант безпідставно продовжив дію попереднього договору. На рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника перерахували майже 1,5 млрд грн, що на 130 млн грн перевищило вартість продукції за прямим договором із виробником. Під час обшуків на місці роботи та проживання посадової особи виявили документи, що підтверджують незаконну діяльність", - наголошували тоді у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після скандалу із закупівлями з посади заступника міністра оборони України було звільнено В'ячеслава Шаповалова.

  • Вас також може зацікавити:

Розкрито масштабну схему розкрадання продуктів харчування у Міноборони - спікер ДБР розповіла деталі

Гучний скандал у Міноборони: з'явилися перші підсумки засідання комітету із закупівель

Скандал з закупівлею продуктів для ЗСУ: Міноборони показало оновлені ціни