RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Сили оборони розширюють плацдарм на Херсонщині, за добу на фронті 98 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

На шістсот сімдесят першу добу повномасштабного російського вторгнення ворог продовжує атакувати українські міста та села, у той час, як бійці ЗСУ дають гідну відсіч противнику. Зокрема, на Херсонщині українські війська розширюють плацдарм та виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що усього протягом доби відбулося 98 бойових зіткнень.

"Загалом ворог завдав 1 ракетний та 42 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок терористичних атак Росії, є загиблі та поранені серед мирного населення. Приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень. Протягом минулої доби російські окупанти знову вдарили по Україні, використовуючи 18 безпілотників типу "Shahed-136/131". За допомогою засобів протиповітряної оборони вдалося знищити 12 ударних безпілотників.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін в оперативній обстановці не відбувалося.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожі війська знаходяться у прикордонних районах й активно проводять диверсійні операції, спрямовані на запобігання перекиданню наших військ на критичні напрямки. Також зафіксовано збільшення щільності мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники успішно відстояли шість атак противника поблизу населеного пункту Синьківка Харківської області, де окупанти мали намір прорвати оборону наших військ.

Щодо Лиманського напрямку, сили оборони відбили двадцять дев'ять атак противника в області Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області.

Читайте також: В Криму знищено великий десантний корабель "Новочеркаськ": всі подробиці і перші кадри

На Бахмутському напрямку українські бійці відбили чотири атаки противника неподалік від населеного пункту Богданівка в Донецькій області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують ефективно стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші воїни проявляють стійкість у триманні оборони, завдаючи значних втрат загарбникам. Протягом останньої доби Сили оборони відбили 27 атак окупантів на сході від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, і ще 13 атак поблизу Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують успішно стримувати ворога в районі Новомихайлівки в Донецькій області, де наші захисники відбили шість атак.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили три атаки російських військ в районі Старомайорського в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони ефективно відбили сім атак противника біля Роботиного та на заході від Вербового в Запорізькій області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують активно здійснювати заходи з розширення плацдарму. Навіть при значних втратах, противник не відмовляється від спроб вибити наші підрозділи з їхніх позицій. Протягом останньої доби ворожі сили провели 12 безуспішних штурмових атак, та отримавши гідну відсіч змушені були відступити.

Своєю чергою, Сили оборони України продовжують активними діями завдавати великих втрат окупаційним військам як в живій силі, так і в техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом останньої доби авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Раніше ми писали, що відомо про корабель "Новочеркаськ", уражений ЗСУ в окупованій Феодосії.

  • Вас може зацікавити:

Бої за Мар'їнку тривають: в ЗСУ відреагували на заяву Шойгу

Не обійшлося без допомоги "НЛО": скільки російських літаків "сушок" збили в Україні у грудні

ЗСУ роблять все, щоб різдвяне чудо здійснилося: Наєв привіз захисникам святкові подарунки, відео