RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

ЗСУ відтіснили ворога з позицій біля Роботиного, за добу - 57 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

На шістсот сімдесят дев’яту добу повномасштабного російського вторгнення, ворог продовжує обстрілювати мирні міста та села України, у той час, як воїни ЗСУ дають гідну відсіч. Зокрема, українським бійцям вдалося відтиснути противника з позицій біля Роботиного, а всього за добу відбулося 57 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Усього протягом доби окупанти завдали 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу “Shahed-136/131”, здійснили 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок атак, є загиблі та поранені серед цивільних жителів.

Зазначається, що ситуація в області відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається практично незмінною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник підтримує свою військову присутність в прикордонних районах та активно проводить диверсійні заходи для унеможливлення переміщення наших військ на критичні напрямки. Також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Читайте також: Росіяни вдарили по школі в Харкові: частина будівлі обвалилася, утворилася 10-метрова вирва, фото

В області відповідальності Оперативного командування сил об'єднаних військ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські бійці відбили сім атак біля Синьківки та на сході від Петропавлівки на Харківщині. Там ворог намагався прорвати оборону українських військ та успіху не мав.

На Лиманському напрямку окупанти не проводили наступальних (штурмових) дій.

При цьому, на Бахмутському напрямку українські бійці відбили шість атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

В області відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують суцільно стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші військові мужньо тримають оборону, завдаючи значних втрат загарбникам.

"Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 8 атак противника поблизу Новобахмутівки, Бердичів, Авдіївки та ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області. Південно-східніше Новобахмутівки наші захисники покращили тактичне положення", - йдеться у повідомленні. Також наші захисники покращили тактичне положення на південному сході від Новобахмутівки.

На Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник не здійснював наступальних (штурмових) дій.

На Запорізькому напрямку українські бійці успішно відбили атаку російських окупантів поблизу Роботиного Запорізької області. У районі Вербового українським бійцям вдалося просунутися вперед, через що ворог був змушений відступити з деяких позицій.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують активно розширювати свій плацдарм. Навіть при великих втратах окупанти не припиняють спроб посунути наші підрозділи з утримуваних позицій. Зокрема, протягом останньої доби противник 9 разів безуспішно штурмував позиції наших військ.

Водночас Збройні сили України продовжують активні операції, завдаючи великих втрат окупаційним військам у живій силі та техніці, виснажуючи противника вздовж усієї лінії фронту. Протягом останньої доби українська авіація завдала ударів по 12 зонам зосередження особового складу противника.

"Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 зенітно-ракетних комплекси, 2 пункти управління, артилерійську систему, радіолокаційну систему та склад паливно-мастильних матеріалів противника", - резюмували у Генштабі.

Раніше ми писали, що у Києві під час обстрілу загинула викладачка Могилянки.

  • Вас може зацікавити:

Рятувальна операція триває: оновлені дані про удар по Україні

Незламний народ: пошкоджений ударами РФ магазин в Києві продовжив роботу, відео

Скільки мільйонів доларів витратила Росія на удар 2 січня: озвучено космічну цифру