RU  UA

"Є дві речі, які нас хвилюють": міський голова Мелітополя про ситуацію в місті

В Мелітополі російські окупанти посилюють заходи проти місцевих жителів з метою змусити українців отримати паспорт громадянина РФ і стати на військовий облік окупаційної адміністрації.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: В Донецьку знову квітне "бавовна": вибухи пролунали і в Рязані, відео

"Щодо російського паспорта. З 1 січня ворог ввів нові правила перебування наших громадян у своєму рідному місті. Вони повинні мати або російські паспорти або отримати дозвіл на тимчасове перебування. Якщо немає ні того, ні іншого, то запроваджуються санкції - людина не має права на безплатне медичне обслуговування, отримання гуманітарної допомоги. Не має права керувати автомобілем та переїжджати до інших населених пунктів. Для цього потрібні російські права та російські номери”, - розповів Федоров.

Він підкреслив, що найближчим часом розпочнеться депортація - щоб залякати наших громадян та змусити отримувати їх російські документи.

"Друга проблема - мобілізація. Примусова мобілізація. У місто нагнали з Росії багато відставних військкомів, створили фейкові "військмати". Поки що йде агітація, але всі чоловіки без винятку мають стати на їхній військовий облік", - зазначив Федоров.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Джанкої трапилась "бавовна" на військовій базі росіян. Повідомляється про знищення ППО та РЛС загарбників.

  • Вас також може зацікавити:

"Чорнобаївка на БАМі": в Бурятії СБУ влаштувала ще один підрив потягу

Малюк пообіцяв нові "сюрпризи" Кримському мосту і не лише

"Бавовну" доставили під час наради: ЗСУ завдали удару по окупантах на Херсонщині, фото