RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Мало не вмер: прикордонники витягнули з крижаної Тиси IT-вця, який за $5 тисяч намагався втекти до Румунії, фото

Під час моніторингу українсько-румунської ділянки кордону прикордонники відділення "Великий Бичків" дістали з річки Тиса напівживого 26-річного айтішника із Сум, який намагався втекти до однієї з країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Читайте також: У Київській області посилять "заходи безпеки": кількість блокпостів та перевірок збільшиться

"Від переохолодження, одягнений у гідрокостюм та рятувальний жилет, чоловік лежав на краю обривистого берега річки та майже не подавав ознак життя. Військовослужбовці витягли чоловіка з води та надали потерпілому першу допомогу. Згодом доправили у підрозділ, напоїли гарячим чаєм та забезпечили сухим одягом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з пояснень врятованого чоловіка стало відомо, що на відчайдушний крок його спонукало оголошення у телеграм каналі про "легальний" перетин кордону. Відтак "мандрівник", який не мав підстав для виїзду за кордон на час воєнного стану, зібрав речі та приїхав на Закарпаття, де йому замість обіцяного способу перетину кордону - через офіційний пункт пропуску, запропонували "екстремальний" - через повноводну крижану Тису в темний час доби. Вартість послуг ділків складала 5 тисяч доларів США.

"Повіривши, що він переходитиме річку по мілководдю, айтівець одягнув надані рятувальний жилет та гідрокостюм і зайшов у холодну воду, зовсім не очікуючи, що там глибоко. На перших хвилинах чоловік послизнувся, втратив орієнтування і почав тонути. Стрімка течія винесла його до берега, але через сильний холод та спазм кінцівок, чоловік не зміг вибратися з води. На щастя, молодика помітив прикордонний наряд та витягнув його зі смертельної небезпеки", - наголошується в повідомленні.

Вказано, що наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону врятованого сум’янина.

"Варто зауважити, що від початку повномасштабного російського вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 19 випадків загибелі чоловіків під час перепливання Тиси", - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото