RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Пропонував "купити" групу інвалідності: в Києві затримали торгівця довідками МСЕК, фото

У Києві трьох депутатів міської ради запідозрили в ухиленні від проходження військової служби, після чого було затримано чоловіка, який за 5 тисяч доларів США пропонував військовозобов'язаним допомогу у присвоєнні групи інвалідності через медико-соціальну комісію.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Читайте також: Житель Тернополя ухилився від мобілізації через страх: що вирішив суд

Повідомляється, що згідно з матеріалами слідства, фігурант запропонував військовозобов'язаному громадянину за 5 тисяч доларів США допомогу в отриманні довідки МСЕК для визначення групи інвалідності, у зв'язку з відсутністю однієї нирки від народження. Так, 30.06.2023, як першу частину хабаря, фігуранту було передано 3500 доларів США, а другу частину хабаря в сумі 1500 доларів планувалося передати пізніше. 27 липня 2023 року зловмисника було затримано "на гарячому" після отримання ним коштів.

"Під час особистого обшуку у затриманого вилучено 1500 доларів США неправомірної вигоди. Крім того, під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено частину грошових коштів, які були передані раніше. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Одещині група ухилянтів намагалася перетнути кордон і незаконно потрапити на територію Молдови.

Вас також може зацікавити:

Реальні вироки та умовні терміни: як в Україні карають ухилянтів від мобілізації

База розшуку ухилянтів: адвокат пояснив, як це працює

Загальна мобілізація: юрист пояснив, чи можуть мобілізувати студента