RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Уламки ракет впали на будинки: фото і всі подробиці удару по Україні 13 січня

Внаслідок російської ракетної атаки 13 січня загинув собака, з людей ніхто не постраждав. Також пошкоджено господарчу споруду на Полтавщині та є руйнування будинків у Чернігові. Також ППО збила ворожі ракети на Хмельниччині, Дніпропетровщині та перед Львівщиною.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про останню ракетну атаку окупантів.

Читайте також: Реактивні "шахеди"? Теж зіб'ємо: яка загроза від нових безпілотників росіян

Полтавщина

Як повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Telegram, в області працювала ППО.

"На подвірʼя одного з приватних будинків у Кременчуцькому районі упала ракета, яка не розірвалася. На щастя, постраждалих немає. Пошкоджено господарчу споруду. На місці працюють профільні фахівці", - зазначив він.

Чернігів

У Чернігові уламки російської ракети пошкодили сектор приватної житлової забудови. Обійшлося без постраждалих серед людей, але загинув один собака. Наразі правоохоронці документують наслідки ворожої атаки.

"Внаслідок влучання уламків ворожої ракети пошкоджень зазнали кілька приватних будинків та нежитлових споруд, одну будівлю практично зруйновано. У дворі, найближчому до епіцентру події, від вибуху загинув собака господарів. Люди вціліли", - інформує поліція Чернігівської області у Telegram.

Фото: t.me/policechernihiv

Фото: t.me/policechernihiv

Фото: t.me/policechernihiv

Фото: t.me/policechernihiv

Дніпро

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак написав у Telegram, що у Дніпрі є прильоти, але ніхто не постраждав. Наразі уточнюють, яких збитків завдали російські удари.

"Неспокійно й на Нікопольщині. Агресор не вгамовується, знову б'є по району", - додав він.

Водночас бійці Повітряного командування "Схід" збили дві ракети у Криворізькому районі. Це допомогло уникнути більших наслідків.

Львівщина

Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив у Telegram, що російські ракети так і не зайшли у повітряний простір області завдяки гарній роботі ППО.

"Під час повітряної тривоги, яка тривала у Львівській області з 06:33 по 08:23, декілька разів ракети були небезпечно близько до Львівщини. Воїни ПвК "Захід" добре спрацювали в інших західних областях, відтак у повітряний простір Львівської області ракетам зайти не вдалося", - зазначив він.

Хмельниччина

На Хмельниччині сили ППО збили крилату ракету окупантів. За даними Хмельницької ОВА, пошкоджень та постраждалих немає.

"Сьогодні вранці, під час відбиття атаки противника, працювали наші сили ППО, є збиття повітряної цілі в межах Хмельницької області", - йдеться у повідомленні.

Сумська область

У Шостці внаслідок атаки отримала поранення 47-річна жінка. Вибуховою хвилею пошкоджено щонайменше 26 будинків.

Харківська область

У Вовчанську пошкоджено приватні будинки та будівля взуттєвої фабрики. У Золочеві пошкоджено приватні будинки. У селищі Вільхуватка пошкоджені приватні будинки, кілька підприємств, склади та сільгосптехніка. У селі Вільча пошкоджені вікна місцевого ліцею.

Нагадаємо, внаслідок російської атаки ракетами по Харкову 11 січня постраждали журналіст та фотограф іноземного інформаційного агентства.

  • Вас може зацікавити:

Російська ракета влучила в українську лікарню: відео з операційної, 18+

Росія обстріляла Україну ракетами з КНДР: оприлюднені докази

Росіяни ракетним ударом знищили один з найкращих дитячих пансіонатів у Харкові, фото