RU  UA

Це історична подія: генерал оцінив втрату Росією літаків А-50 та Іл-22

Знищені Повітряними силами України російські літаки А-50 та Іл-22 - дуже важливий і вартісний елемент розвідувально-ударного комплексу РФ, тому ця подія має історичне значення.

Таку думку висловив засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006–2010 роки) генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22

"А-50 – літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління і коштує 330 мільйонів (доларів). Іл-22 М11 – це як літаючий штаб. В поєднані це літаки, які забезпечують функцію як один натівський американський літак E-2A AWACS. Тобто виявлення, повітряних, наземних і надводних цілей і видача по них цільовказівок засобам знищення", - зазначив Романенко.

Він порівнює знищення А-50 та Іл-22 зі знищенням "кинджалів", і вважає, що ці приклади увійдуть до військових підручників.

"Треба працювати над тим, щоб знищувати такого роду літаки у ворога, і щоб з’явились у нас повітряні командні пункти і засоби розвідки, які б додавали потенціал нашій системі протиповітряної і протиракетної оборони", - резюмував генерал.

Нагадаємо, РФ має всього близько шести літаків А-50 та ІЛ-76.


Раніше ми розповідали, як Повітряні сили України збили одразу три винищувача росіян.

Вас також може зацікавити:

Рідкісні "пташки": що відомо про підбиті над Азовським морем літаки А-50 та Іл-22

У Росії впав черговий літак: що відомо про аварію Су-34 у Воронезькій області

"З днем ПКС": у Росії розбився літак СУ-30 з екіпажем, відео