RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

Російські війська, які використовують системи ППО малого радіусу дії, можуть бути не в змозі охопити всі важливі потенційні цілі в Ленінградській області без залучення додаткових систем у цей район, а продовження українських ударів у глибоких тилах Росії може посилити тиск на російську ППО в цілому.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Завод компанії "Новатек" припинив роботу: нові деталі атаки в Усть-Лузі

Військові аналітики з посиланням на джерело повідомляють, що російська протиповітряна оборона в Ленінградській області, ймовірно, не готова захищатися від ударів з півдня. Російські системи ППО в Ленінградській області, швидше за все, розташовані для захисту від ударів із північного заходу та заходу, оскільки Росія історично створювала свою ППО в цьому районі для захисту від гіпотетичних атак НАТО.

Українські удари в Ленінградській області можуть змусити російські сили перерозташувати системи ППО малої дальності уздовж очікуваних маршрутів польоту українських безпілотників, щоб захистити потенційні цілі стратегічного значення.

Як повідомили УНІАН поінформовані джерела, Росія змушена перекидати системи ППО в тилові райони після нічної атаки безпілотників на нафтовий термінал в порту Усть-Луга.

Після атаки СБУ всі танкери, які були біля терміналу, відійшли далеко в море. Їхнє завантаження зірване. Атака СБУ завдала Росії не лише значних матеріальних, але й іміджевих збитків. Росіяни змушені перекидати ще більше установок ППО з фронту на захист тилу.

Раніше ми писали, що по цьому нафтовому терміналу під Петербургом відпрацювали дрони Служби безпеки України.

  • Вас може зацікавити:

У Тулі "прилетіло" в завод з виробництва ЗРК: фото і відео

У Росії лунали вибухи в кількох областях: всі подробиці

У Воронежі сталася потужна "бавовна": фото та відео