RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Росія вночі запустила по Україні 35 "шахедів": є влучання і руйнування, фото

У вівторок, 30 січня вночі, росіяни атакували Україну 35-ма ударними БПЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БПЛА.

"Апостроф" зібрав усі дані про наслідки атаки БПЛА.

Читайте також: Сили оборони розширюють плацдарм на Херсонщині, росіяни посилили атаки: зведення Генштабу і карти

За інформацією Повітряних сил, ворог атакував 35-ма ударними БПЛА з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Чауда – Крим та двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та кордону з РФ.

Влучання були у Дніпропетровській, Київській, Черкаській, Херсонській, Миколаївській та Харківській областях.

Дніпропетровська область

У Криворіжжі збили один БПЛА, інший поцілив по цивільній інфраструктурі. Виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали.

Київська область

Внаслідок падіння уламків дрону на території одного з підприємств виникла пожежа. Були пошкоджені адміністративна будівля та ангар. Пожежа оперативно ліквідована. Окрім будівель, пошкоджено три автомобілі. За попередніми даними, жертв та постраждалих серед населення немає.

Миколаївська область

При збитті ворожого дрона уламки влучили в вантажний автомобіль. Водій отримав поранення, автівка зайнялася. Вогнеборці загасили пожежу. Вогонь майже знищив авто, чоловіку надано медичну допомогу.

Харківська область

Росіяни застосували мінімум 6 БПЛА у м. Зміїв. Пошкоджене цивільне підприємство та приватні житлові будинки. Зазнали поранень чоловіки 52 та 61 року, перший - госпіталізований, стан середній. Другий отримав допомогу на місці.

Херсонська область

Є влучання в агропідприємство. Спалахнула пожежа, масштаби руйнувань уточнюються. Пожежу ліквідовано. Інформації про постраждалих не надходило.

Черкаська область

В Уманському районі сталося влучання "шахеда" по закинутій споруді. Ще один ударний БПЛА знищений. Обійшлося без потерпілих.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ запакетували майже тисячу "хороших" росіян: оновлені дані про втрати РФ

Наступальні дії з обох боків: військовий розповів про бої на Запорізькому напрямку

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості