RU  UA

Наступальні дії з обох боків: військовий розповів про бої на Запорізькому напрямку

На Запорізькому напрямку зараз йдуть наступальні дії з обох боків, так само й артилерійські обстріли, і боротьба дронів у повітрі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов.

Читайте також: Удар українських БПЛА по Усть-Лугу: чому "пропустила" російська ППО і як це допоможе ЗСУ

"На Запорізькому напрямку з обох сторін ідуть наступальні дії. Росіяни намагаються відновити ті позиції, які вони втратили за крайні місяці. Відповідно, наші побратими стримують ці наступальні потуги росіян і в міру можливостей протискають ворога вглиб тимчасово окупованої частини Запорізької області", - розповів воїн.

Він наголосив, що це відбувається під постійним артилерійським вогнем ворога.

"Вони стріляють з усього, що в них є плюс ходять в піхотні атаки - Їхні штурмовики, спецпризначенці. Ну і боротьба дронів - це з обох сторін. Якщо узагальнити, то ситуація така: туди-сюди, з обох сторін наступальні дії, так само й артилерійські обстріли і взаємна боротьба дронів в повітрі”, - сказав Денисов.

За його словами, паритету в силах та засобах на цій ділянці фронту немає і не може бути.

"Ми беремо досвідом, якістю роботи та ідеологічною мотивованістю, тому що ми знаємо, за що ми б’ємося. Крім того, звісно, це аналіз ходу бойових дій і робота над помилками. Не завжди вона успішна, але робота над помилками дозволяє ефективно чинити спротив ворогу. Але і ворог вивчає наші дії, нашу тактику. Тому нам вже треба думати над новими тактичними ходами, шукати нові рішення, щоб знову мати перевагу над ворогом - якісно, насамперед, тому що і по живій силі, і по БК, і за кількістю артилерійських установок, по ситуації в повітрі ворог має поки що суттєву перевагу над нами”, - зазначив Денисов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні