RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Збито близько 20 ракет: в Києві розповіли про роботу сил ППО під час ворожого удару

Під час масованої атаки на Київ, силами та засобами протиповітряної оборони над містом та в районі столиці було вражено близько двох десятків ворожих ракет.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко в Telegram.

Читайте також: Росіяни обстріляли Миколаїв, спалахнув житловий будинок: подробиці

"Третій ракетний удар по Києву у 2024 році. Ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Ракети заходили на столицю кількома хвилями з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно два десятки ворожих ракет", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару в Голосіївському районі сталася пожежа в багатоповерховому житловому будинку, а також на станції технічного обслуговування. Загорілися автівки, пошкоджено електромережі. Попередньо, постраждала одна людина. Екстрені служби ліквідовують загоряння.

"У Дніпровському районі внаслідок ракетного удару постраждало дві людини. Пошкоджено електромережі. Ремонтні бригади енергетиків вже працюють над відновленням електропостачання. Інформація щодо руйнувань та потерпілих оновлюється та уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Також уточнюється, що у Голосіївському районі займання у 18-поверховому багатоквартирному будинку - пожежа з 10 по 15 поверхи.

"Також горить двоповерхова будівля СТО, площа пожежі орієнтовно 800 м. кв. Підрозділи ДСНС ліквідовують загоряння. На базі однієї з прилеглих шкіл розгорнуто штаб з проведення аварійно-рятувальних робіт. Інформація оновлюється" , - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти вдарили по Миколаєву ракетою Х-22 - одна людина загинула, а десятки будинків залишилися без дахів.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни ракетним ударом знищили один з найкращих дитячих пансіонатів у Харкові, фото

У ворога є політичне завдання: які плани РФ на весну-2024 і що має зробити Україна

Росія обстріляла Україну ракетами з КНДР: оприлюднені докази