RU  UA

У ворога є політичне завдання: які плани РФ на весну-2024 і що має зробити Україна

Ситуація під Авдіївкою стабільно-складна вже 4 місяці, адже ворог має політичне завдання взяти це місто.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, через дефіцит снарядів підвищується роль дронів, адже Силам оборони економію боєприпасів доводиться компенсувати безпілотниками. Росіяни ж мають перевагу як з БК, так й у живій силі, проте несуть величезні втрати.

Читайте: Росіяни поливають снарядами нашу землю: військовий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку

Оглядач зазначив, що на Мар’їнському напрямку ворогу доведеться обирати напрям просування - на Курахове чи на Вугледар. "На мій погляд, підуть на Вугледар", - вважає Денис Попович.

На Куп’янському напрямі окупанти намагаються просуватися на Синьківку, утім якихось успіхів у них практично немає. "На Куп'янськ намагалися наступати ще минулого літа. На напрямку сконцентровано велика кількість живої сили і техніки. Тому оборона дається величезними зусиллями", - зазначив військовий оглядач.

Він зазначив, що приблизно в травні земля на лінії фронту просохне й на цей час вже можна планувати певні операції. "Ворог наступатиме на тих самих напрямках, що і зараз: Авдіївка, Куп'янськ, південь", - припускає Денис Попович.

Він нагадав, що росіяни планували взяття Авдіївки до низки різних дат, проте у них цього не вийшло. Зараз окупанти намагаються зробити це до виборів 17 березня, щоб зробити очільнику Кремля Володимиру Путіну такий "подарунок", адже їм потрібна хоч якась перемога.

Денис Попович наголосив, що удари по нафтозаводах вже вплинули на експорт російської нафти. А це, своєю чергу, скорочує бюджетні надходження. Крім того, зменшення кількості пального впливає й на можливість ведення бойових дій.

Військовий експерт підкреслив, що Україні необхідне масштабування виробництва дронів та збільшення кількості ударів.

"Ураження кораблів ЧФ має дві основних мети - підтримання морського коридору для експорту українських товарів. А також придушення флоту, внаслідок чого він не здатен захищати Крим, що полегшить в майбутньому звільнення півострова", - наголосив він.

Утім, за йог словами, постачання зброї з Північної Кореї є проблемою для України, адже Пхеньян готується до війни ще з 1953 року. У КНДР накопичено величезні запаси зброї, вони мають широку номенклатуру ракет і артилерії. "І тому постачання корейської зброї може помітно допомогти Росії", - зазначив Денис Попович.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ ліквідували 1020 російських військових та знищили 17 танків ворога.

  • Читайте також:

Сили оборони просунулися біля Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

Протитанкові рови, міни і "зуби дракона": Наєв показав укріплення північного кордону, відео

В Україні створюють Сили безпілотних систем: президент підписав указ