RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Нічна атака "шахедами" і нові штурми окупантів: зведення від Генштабу ЗСУ

На сімсот п’ятнадцяту добу повномасштабного російського вторгнення противник продовжує порушувати закони ведення війни та обстрілювати мирні мста та села України – протягом доби відбулося 92 бойових зіткнення.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

"Загалом ворог завдав 51 ракетний та 80 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема було зруйновано та пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки та інфраструктура у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Хмельницькій та Львівській областях.

"Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 17 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 11 ударних БпЛА було знищено", - зазначають у Генштабі.

Читайте також: Росія вночі атакувала Одесу: всі подробиці про руйнування та постраждалих

Інформацію підтверджують й у Telegram-каналі "Повітряних сил ЗСУ". Згідно з інформацією, у ніч проти 8 лютого ворог обстрілював Україну ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”, запущеними з мису Чауда – Крим. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Окрім цього, авіаційних ударів зазнали: Яблунівка Сумської області; Табаївка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Олександропіль, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Старомайорське Донецької області; Новодарівка Запорізької області; Горностаївка, Зміївка, Тягинка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається практично незмінною.

У межах Сіверського та Слобожанського напрямків противник продовжує підтримувати свою військову присутність у прикордонних районах, активно здійснює диверсійні акції з метою перешкодити переміщенню наших військ на критичні напрямки, посилює кількість мінно-вибухових перешкод вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку наші оборонці відбили три атаки неподалік Синьківки та Іванівки, що на Харківщині. Саме там ворог намагався прорвати лінію оборони наших військ.

На Лиманському напрямку українські військові відбили дев'ять атак противника у районах населених пунктів Білогорівка в Луганській області та Терни та Торське в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили вісім атак окупантів неподалік Іванівського та Кліщіївки у Донецькій області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", що на Авдіївському напрямку українські бійці продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші воїни стійко утримують оборону, завдаючи ворожим силам значних втрат. Так, сили оборони за останню добу відбили 27 атак в районах Новобахмутівки та Авдіївки, а також ще 13 атак поруч з Невельським та Первомайським у Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку українські сили стримують просування ворога поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки в Донецькій області, де вже було відбито 22 атаки.

На Шахтарському напрямку ворог не проводив наступальних (штурмових) дій.

На Запорізькому напрямку українські бійці відбили дві атаки противника західніше Вербового та Роботиного в Запорізькій області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримувати позиції та відбивати штурми окупаційних військ. Попри великі втрати, ворог не припиняє спроб витиснути наші підрозділи з їхніх утримуваних позицій. За останню добу противник спробував провести 4 безуспішні штурмові операції.

Тим часом українські війська активно діють, завдаючи окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усього фронту. Протягом останньої доби авіація Сил оборони ударила по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також підрозділи ракетних військ вдарили по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також зачистили 2 склади боєприпасів противника.

Раніше ми публікували фото і остаточні дані про удар по багатоповерхівці в Києві.

  • Вас може зацікавити:

Ракетна атака РФ: в частині Києва зникло світло і вода, є постраждалі

Збито близько 20 ракет: в Києві розповіли про роботу сил ППО під час ворожого удару

Знищено 44 повітряні цілі: Залужний розповів про масовану атаку ворога по Україні