RU  UA

Задуми ворога зазнають невдачі: в Силах оборони півдня розповіли про дії російської армії

Російські окупанти небайдужі до Новоросійської бухти й навіть змінили місце пусків "Калібрів" - вони розуміють, що в ближчих до України водах небезпека для них є завелика.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла Наталя Гуменюк, начальник пресцентр Сил оборони півдня

За її словами, наразі застосування окупантами "Калібрів" досить дозоване – це пов’язано з тим, що в Новоросійську немає добре облаштованого місця обслуговування і завантаження ракет та й запасів ракет ймовірно менше. Проте, це може бути й хитрістю, аби приспати пильність українських захисників та завдати масований удар.

"Цієї ночі ворог випробовував різні напрямки ударів Шахедів, а потім зосередився на атаці в напрямку півдня. Є влучання в житловий сектор і постраждав навчальний заклад в Одесі. Також атакований Миколаїв, пошкоджений спортивний комплекс. Інформації про постраждалих не надходило", - розповіла Гуменюк.

Вона наголосила, що влучань на Вінниччині не було, проте уламки пошкодили один з інфраструктурних об’єктів. При цьому, незрозуміло, звідки до Києва прилетіла ракета "Циркон". Це може свідчити про те, що росіяни відчувають певний дефіцит ракет і використовують все, що мають.

Читайте також: Пошкоджено десятки будинків: фото наслідків нічних обстрілів Миколаєва

Начальник пресцентр Сил оборони півдня також розповіла про плацдарм у Кринках, який вдається утримувати. Оскільки ворог щодня штурмує та зазнає великих втрат у цьому напрямку, то повертаючись на свої позиції, продовжується розбрат через великі втрати. Саме тому росіяни поширюють чутки про те, нібито українці залишили свої позиції. Аби довести протилежне у Кринках підняли український прапор.

За словами Гуменюк, на Кінбурнській косі ворог намагається використовувати ФПВ-дрони, що є проблемою для мешканців на протилежному березі. Проте основним засобом є артилерійські обстріли. Ворог підтягує на косу нові сили, щоб компенсувати втрати від нашого вогню у відповідь.

"Логістика на косі існує, вони поповнюють запаси. Вони вчепилися в косу тому, що звільнення коси означає, що миколаївські порти зможуть долучитися до транспортного коридору. Тому, щоб підривати українську економіку, вороги продовжують косу утримувати. В акваторії Чорного моря продовжується активність авіації. Ми не бачимо критичної зміни в практиці застосування Шахедів. Задуми ворога щодо покращення тактики нападів на внутрішні регіони України зазнають невдачі", - резюмувала спікерка.

Раніше ми писали, що Росія вночі атакувала Одесу.

  • Вас може зацікавити:

Російські війська просуваються під Авдіївкою: свіжі карти

Нічна атака "шахедами" і нові штурми окупантів: зведення від Генштабу ЗСУ

Скоро буде ще одна кругла цифра: свіжа статистика втрат армії Росії