RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Війська РФ активізувалися на Харківщині: в ISW проаналізували, чи зможе ворог наступати

У рамках наступу 2024 року росіяни свої імовірні тактичні досягнення в районі Куп'янська навряд чи зможуть перетворити на більш широкі механізовані маневри, необхідні для значущого просування.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ворог змінив стратегію: Ігнат пояснив, чому вночі збили менше половини "шахедів"

На їх думку, російські війська, ймовірно, зможуть отримати певні тактичні переваги в районі Куп'янська, але навряд чи зможуть перетворити їх на більш широкі механізовані маневри, необхідні для оперативно значущого просування, здатного захопити більшу територію в Харківській області, і просунутися до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей.

В огляді зазначається, що російські війська нещодавно досягли тактичних успіхів на південний схід від Куп'янська вздовж критично важливої траси Р07 Куп'янськ-Сватове біля Крохмального і, схоже, посилюють атаки на північний захід і захід від Крохмального в напрямку річки Оскіл.

За спостереженнями ISW, частини 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу РФ активно діють у районі Куп'янська і здатні проводити лобові атаки на чолі з піхотою, але не демонструють здатності до проведення широкомасштабних механізованих маневрів з моменту їхнього розгортання на цьому напрямку понад рік тому.

У звіті також ідеться, що очікувана російська наступальна операція зими-весни 2024 року триває в прикордонній зоні Харківської та Луганської областей.

Раніше ми писали, що Наєв привітав "ловців шахедів", що збили крилаті ракети з кулемета і ПЗРК.

  • Вас також може зацікавити:

Сили оборони розширюють плацдарм на Херсонщині, росіяни посилили атаки: зведення Генштабу і карти

ЗСУ запакетували майже тисячу "хороших" росіян: оновлені дані про втрати РФ

Наступальні дії з обох боків: військовий розповів про бої на Запорізькому напрямку