RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Дніпрі евакуюють лікарню і закриють школи: нові дані про наслідки ворожого удару

Внаслідок атаки "шахедами" по Дніпру у ніч проти 13 лютого було пошкоджено ТЕЦ, зафіксовано перебої зі світлом, зупинилася насосна станція. Через це в місті евакуюють одну із лікарень та зачиняють школи.

Про це написав мер Дніпра Борис Філатов у Telegram-каналі.

"Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи. Бо за прогнозами найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде", - йдеться у повідомленні.

На запитання у коментарях, чи всі школи зачинятимуть, Філатов відповів, що у Придніпровську.

Він також наголосив, що внаслідок атаки було пошкоджено деяку цивільну інфраструктуру, наразі комунальні служби роблять все можливе для усунення наслідків.

Наразі ж зігрітися та підзарядити ґаджети можна у пунктах незламності, яких близько 100 у Дніпрі - їх адреси можна знайти у застосунку "Дія". Там є все необхідне - від генераторів та інтернету до їжі та напоїв.

Читайте також: В Дніпрі два прильоти: з’явилися нові дані про ворожу атаку "шахедами"

Нагадаємо, у ніч проти 13 лютого внаслідок обстрілу постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання.

Як повідомили в "Дніпроводоканалі", після атаки по Дніпру сталися перебої зі світлом, зупинилася насосна станція на житломасиві Лівобережний-3. Частково припинено водопостачання за низкою адрес.

Раніше ми публікували свіжі дані про втрати ворога у війні.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ просунулися на кількох напрямках і повернули втрачені позиції: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони відбили всі ворожі атаки, біля Авдіївки і Мар’їнки – пекельні бої: зведення Генштабу і карти

Москва палає: на НПЗ "Газпромнєфті" спалахнула потужна пожежа, відео