RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росіяни не виконали обіцянку: в ЗСУ розповіли правду про загибель побратимів на "Зеніті"

У 110 окремій механізованій бригаді ЗСУ імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка героїчно захищала Авдіївку, повідомили, що росіяни розстріляли поранених українських бійців, що залишились в оточенні на опорному пункті "Зеніт", яких обіцяли евакуювати та обміняти.

Про це йдеться в заяві підрозділу, оприлюдненій в соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Черговий злочин росіян: біля Новомихайлівки окупанти розстріляли 6 полонених бійців

"Щодо позиції "Зеніт". Вихід особового складу 110 Бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не залишаючи шансів для повторних спроб.

"Через повне оточення опорного пункту "Зеніт" було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених”, - розповіли в пресслужбі.

Наголошується, що ворог повідомив координаторам цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених та надати їм допомогу, а надалі - обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти своє життя.

"Що трапилося далі ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції "Зеніт" родичі впізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника - загиблими. За нашими даними ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу" , - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" писав, яких втрат зазнали росіяни за чотири місяці боїв за Авдіївку.

  • Вас також може зацікавити:

"Спасибі Росії, ми вдома": житель розбитої вщент Авдіївки розповів, як радіє окупантам, відео

Байден назвав винних у втраті Авдіївки українськими захисниками

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці