RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Під Одесою підірвали авто Української добровольчої армії: постраждало подружжя відомих активістів, фото

Ввечері 19 лютого біля одного з військових обʼєктів в передмісті Одеси був підірваний автомобіль Української добровольчої армії.

Про це йдеться в повідомленні УДА на Facebook.

Читайте також: "Ми вийшли організовано, росіяни не зупиняються": речник ОСУВ "Таврія" про ситуацію під Авдіївкою

Зазначається, що в той момент в авто перебували Альберт та Наталя Кручиніни. В дописі було вказано, що на місці почала працювати поліція, а за життя постраждалих боролись лікарі.

"Командування УДА розцінює зазначений злочин як теpоpиcтичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих ДРГ. Підрозділи власної безпеки УДА вже отримали термінові вказівки", – йдеться в повідомленні.

Вони закликають всіх можливих очевидців злочину, а також осіб, яким відома будь-яка інформація про його замовників та виконавців, звʼязатись з командуванням УДА: "Гарантуємо анонімність та винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США за інформацію, яка допоможе затримати або ліквідувати ДРГ".

Зокрема про це у своєму Facebook написала також Соломія Бобровська, подруга Альберта та Наталі Кручиніних. Вона зазначила: "Вчора біля Одеси підірвали авто моїх друзів. Вони не просто серце Українська Добровольча Армія, а й одні з тих, на кому тримався і тримається український опір в Одесі".

Вона висловила сподівання, що Служба безпеки України якомога швидше не просто знайде виконавців, але і замовників.

Відповідно до інформації від Головного управління Національної поліції в Одеській області, вибух стався у селі Гвардійське. На місці працювали вогнеборці, слідчо-оперативні групи слідчого управління ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції, фахівці управління вибухотехнічної служби обласної поліції.

"Унаслідок вибуху транспортного засобу постраждали жінка з чоловіком. Вони доставлені в лікарню з численними травмами".

Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 15 п.п. 1 та 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Йдеться про замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Раніше ми також повідомляли про нічну атаку дронами, яку росіяни влаштували 20 лютого.

  • Вас також може зацікавити:

"Готуємось до будь-яких сценаріїв": в ДПСУ відповіли щодо нового вторгнення росіян

Впав у море: над Маріуполем збили ворожий літак

В Росії сталась потужна пожежа у цеху з виробництва дронів: фото і відео