RU  UA

Відплата буде, але ніхто нічого не дізнається: як Україна може покарати вбивць військовополонених

Виявленням і пошуком російських катів, котрі розстрілюють українських полонених, займаються безпосередньо Сили оборони України, які дислокуються поблизу лінії зіткнення.

Про це в етері Апостроф TV заявив військовий експерт, співробітник СБУ у 2014-2015 роках Іван Ступак.

Читайте також: Росіяни не виконали обіцянку: в ЗСУ розповіли правду про загибель побратимів на "Зеніті"

Він зауважує: "Останнім часом у ЗМІ дедалі частіше з'являється інформація з відео про те, як російські окупанти, порушуючи закони і міжнародне право, розстрілюють наших військових, які здалися в полон".

Експерт задається питанням, як саме можна протидіяти цьому, вказуючи наступне: "Формально органи прокуратури мають відкрити справу, але в них немає можливості дотягнутися до росіян напряму, оскільки події відбуваються на лінії бойового зіткнення".

Він додає, що виявленням і пошуком зазначених російських катів займаються безпосередньо Сили оборони України, які дислокуються поблизу лінії зіткнення: "Як показує практика, командири наших підрозділів, щойно виявляються факти розстрілу і тортур наших бійців, які здалися в полон, дуже швидко виявляють, хто саме з росіян цим займався, хто віддавав накази і приводив усе це у виконання. Вони дуже добре знають, аж до імен, прізвищ і звань, хто саме перебуває по той бік лінії розмежування".

Ступак зауважує, що є способи добути таку інформацію безпосередньо під час бойових дій: "І зрозуміло, що ці кати і злочинці для нас є законною військовою метою".

Він згадує, що "... вже були приклади, причому чимало, коли в ЗМІ потрапляли кадри про те, як росіяни розстрілюють наших військових, якщо не помиляюся, торік таке було, коли у військових потім цікавилися щодо долі цих росіян, то командири сухо наголошували, що цих персон уже немає в живих".

Експерт вважає малоймовірним, що СБУ буде проводити окремо такі операції з ліквідації російських катів: "Не виключено, що спецназ ГУР може зайти в тил ворога з метою ліквідації російських військових злочинців".

Проте додає, що у будь-якому разі "... сатисфакція з нашого боку точно буде протягом кількох днів або тижнів, до двох місяців максимум".

Раніше ми повідомляли, що окупанти розстріляли полонених українських бійців біля Роботиного.

  • Вас також може зацікавити:

Рідні впізнали тіла захисників Авдіївки, яких розстріляли окупанти: названі прізвища

Черговий злочин росіян: біля Новомихайлівки окупанти розстріляли 6 полонених бійців

Окупанти використовують "снарядний голод" у ЗСУ: в районі Роботиного небезпечна ситуація