RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Один проти десяти: боєць ЗСУ вийшов живим з бою проти росіян, відео

З'явилися кадри унікального бою, в якому бійцю Збройних сил вдалося ліквідувати одразу кількох російських загарбників.

Відеоролик оприлюднило командування 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону, який входить до складу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ "Едельвейс".

Побратими бійця зазначають, що російський командир істерив за підсумками унікального бою. Все тому, що військовослужбовцю батальйону вдалося стримати навалу з десяти ворожих штурмовиків.

Читайте також: У ЗСУ заявили про відхід з Ласточкиного під Авдіївкою: що каже Генштаб

"Один-єдиний “едельвейс” утримує позицію, холоднокровно відбиваючи атаку десятьох окупантів. На відео добре видно, як орки, мов черв’яки, крутяться, повзають навколо окопа, де сидить наш боєць. Він професійно відганяє нашестя гранатами і автоматом. Нам вдалося перехопити радіоперемовини противника", - йдеться у підписі до відеоролику.

Ворожий командир істерив та розповідав, як підлеглим необхідно заходити на українську позицію, яку тримає лише один військовослужбовець. Він не міг осягнути, як бійцю "Едельвейсу" вдалося відбивати "м'ясні штурми" ЗС РФ. За підсумками унікальний бій закінчився втратами для ворога серед особового складу, який також ефективно "добивали" українська артилерія та дрони.

"Наш же боєць залишився живий-здоровий. Він змусив те, що лишилося від ворога, тікати, відстоявши позицію і дочекавшись підкріплення. Сьогодні виповнюється рівно 2 роки нашої невпинної та мужньої боротьби з заклятим ворогом не лише за свободу та право на самовизначення, а за право на життя. І цей епізод лише один із сотні, а то й можливо із тисячі, є цьому доказом", - резюмували в командуванні батальйону.

Увага, відео 18+!

Раніше ми публікували статистику втрат армії РФ станом на річницю повномасштабного вторгнення.

Вас може зацікавити:

Над Херсонщиною збили російський Су-34: відео з місця падіння

"Бавовна" на Кубані: всі подробиці про збитий у Краснодарському краї літак А-50

Два роки великої війни: як починалось вторгнення в Україну 24 лютого