RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бізнес з вбивцями: як поляки завозять з Білорусі російські товари

Журналіст Михайло Ткач оприлюднив розслідування, як тисячі вантажівок возять російську агропродукцію в Польщу через Білорусь.

Про це пише УП.

Читайте також: У Польщі розсипали 160 тонн зерна з України: як покарали зловмисників

На прохання знімальної групи чоловік зателефонував до польської компанії та представився менеджером реальної білоруської компанії. Він запропонував придбати російський ріпаковий шрот під білоруськими документами. Менеджер польської фірми попросив направити умови поставок електронною поштою.

Наголошується, що у вересні 2023 року після протестів фермерів Польща заборонила ввезення ріпакового шроту з України. Після цього обсяг продукції, що надходить з Білорусі, постійно збільшується.

"Для розуміння, лише за три місяці після запровадження заборони на українську продукцію, поляки придбали через Білорусь ріпаковий шрот майже на 8 млн доларів США", - розповів Михайло Ткач.


За його словами, лише біля КПП "Кукурики" журналісти нарахували сотні фур, які безперешкодно заїхали до Польщі з боку Білорусі. Російська агропродукція йде до Білорусі, там її перевантажують у спеціальних центрах на вантажівки з польською реєстрацією, а далі фури вирушають до Польщі на адреси великих компаній. Один із таких центрів у Білорусі - термінал Колядичі Державного підприємства "БТЛЦ" у Мінську.

За інформацією польських джерел УП та даними з відкритих та закритих баз, у Польщі є щонайменше три компанії, які є найбільшими покупцями агропродукції з Росії: Bromex, Diaspolis та Kampol Krzysztof Łużniak.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія експортувала до ЄС близько 3 млн тонн зерна.

  • Вас також може зацікавити:

Розсипали цвяхи і шурупи: поляки не дають фурам з України проїзд, відео

Фото дня: польські фермери пробили чергове дно, звернувшись по допомогу до Путіна

На протесті "фермерів" в Польщі засвітився агент РФ з бази "Миротворця": фото