RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ракета вдарила в 500 м: з’явилися подробиці удару по Одесі під час візиту Зеленського і прем’єра Греції

Вчора, 6 березня в Одесу з візитом приїхав прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Головною метою візиту була зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Проте саме в той момент в Одесі почалась повітряна тривога. Стало відомо, що тоді російська ракета вибухнула лише за 500 метрів від місця зустрічі президента України з Міцотакісом.

Про це пише видання CNN.

Читайте також: "Було близько від нас": прем’єр-міністр Греції розповів про удар росіян по Одесі

Повідомляється, що російська ракета вибухнула за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Джерело CNN повідомляє, що група, яка перевозила лідерів з візитом, "відчула на собі наслідки удару, і група побачила "грибовидну хмару" диму".

Зокрема Кіріакос Міцотакіс повідомляв, що президент України провів екскурсію містом, перш ніж вони почули сирени повітряної тривоги. Далі він прокоментував це так:

"Невдовзі, коли ми сідали в наші машини, ми почули сильний вибух".

В повідомленні вказано, що від удару загинуло п’ятеро людей, ще більше отримали поранення. Ці дані повідомив CNN речник ВМС України Дмитро Плетенчук, "хоча ні Зеленський, ні Міцотакіс не постраждали".

Володимир Зеленський зауважив, що вони знаходились досить близько, щоб почути звук та побачити дим від удару:

"Ми бачили цей удар сьогодні. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, де завдавати удару. Я знаю, що сьогодні були жертви, я ще не знаю всіх деталей, але я знаю, що є загиблі і поранені".

Він також додав наступне, наголосивши на необхідності потужної протиповітряної оборони: "Ми повинні захищати себе в першу чергу. Найкращий спосіб це зробити – система протиповітряної оборони".

Зеленський стверджував, що західним лідерам також необхідно відвідати Україну, щоб зрозуміти реальність агресії Росії. Він зауважує, що допомога необхідна Україні, щоб рятувати життя:

"Зброя потрібна тут, щоб рятувати життя. Рішення потрібні зараз – не колись, а для людей, які терплять терористичні атаки щодня і щоночі".

Міцотакіс своєю чергою зауважував:

"Думаю, що для нас це найкраще, найяскравіше нагадування про те, що тут йде справжня війна. Кожен день йде війна, яка зачіпає не тільки фронт, солдатів, вона зачіпає наших ні в чому не винних співгромадян".

CNN підкреслює той факт, що президент України часто проводить ризиковані поїздки на передову. Тому ця ситуація та близькість удару до Міцотакіса, що є лідером країни-члена НАТО, лише зайвий раз підкреслює небезпеку таких візитів і потенційні глобальні наслідки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни вдарили по порту в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

"Підла атака": голова Єврокомісії відреагувала на удар росіян по Одесі

Росія вдарила по Одесі під час зустрічі Зеленського з грецьким прем'єром: всі деталі

Греція передасть Україні радянське озброєння після звернення США