RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Скандал з бронежилетами для ЗСУ: у Фінляндії затримали підозрюваних

У Фінляндії НАБУ затримало трьох підозрюваних у відмиванні коштів Міністерства оборони України при закупівлі бронежилетів на суму 5,7 мільйона євро.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Вимагали гроші у волонтера: НАБУ затримало голову Тернопільської облради

"На території Фінляндської республіки затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт. Це стало можливим завдяки спільній роботі детективів НАБУ, САП та співробітників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндської Республіки в межах механізму міжнародної правової допомоги у відповідному кримінальному провадженні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед затриманих - представник приватної компанії, яка недопоставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів. Частину цих коштів затримані витратили на купівлю елітних автомобілів та об'єкту нерухомості.

"Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів. Вживаються заходи для забезпечення відшкодування заподіяних збитків", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НАБУ оголосило у розшук екснардепа від партії "Опозиційна платформа - За життя" Наталю Королевську.

  • Вас також може зацікавити:

Полювання на корупціонерів: чому НАБУ займається лише колишніми чиновниками

У Монако українець "засвітив" свій кортеж за мільйон доларів: відео

Активи російських олігархів в Україні конфіскували: Фонд держмайна розкрив деталі