RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росіяни завдали удару по Харкову: троє загиблих і багато поранених, спалахнула сильна пожежа

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирні міста та села - у ніч проти 20 березня вони обстріляли Дніпропетровщину, а вдень завдали ударів по Харкову, внаслідок чого спалахнула велика пожежа, є загиблі, багато поранених, а під завалами можуть залишатися люди.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"Окупанти вкотре вдарили по одному з районів Харкова. Під завалами можуть бути люди. На місці працюють всі профільні служби. Інформація уточнюється", - написав він.

Через кілька хвилин, о 13:22, він попередив, що окупанти можуть завдавати повторних ударів та закликав харків'ян перебувати в укриттях.

Читайте також: У Кривому Розі завершили розбір завалів: останні дані про загиблих та постраждалих

Тим часом у місцевих Telegram-каналах повідомляють про звуки вибухів - ймовірно, внаслідок випущених керованих авіаційних ракет Х-59 класу. В одному з районів підіймається стовп диму, повідомляють про влучання. Зберігається повторна загроза застосування авіаційного озброєння.

За 15 хвилин, о 13:34, харківський міський голова Ігор Терехов написав у своєму Telegram-каналі про те, що внаслідок удару по Харкову є постраждалі, їхня кількість і ступінь поранень уточнюється.

"На місці "прильоту" дуже велика пожежа. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери", - йдеться у повідомленні.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник "Марсель" повідомив, що ракета рашистів влучила у будівлю в Холодногірському районі міста. Під завалами можуть бути люди. Кількість можливих жертв наразі невідома.

"Терористи вчергове доводять всьому світу, що путінська армія воює з цивільним населенням", - написав він у Telegram-каналі.

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов о 14 години написав на своїй Facebook-сторінці, що внаслідок удару росіянами по Харкову загинуло троє людей та п'ятеро поранених. Серед поранених - працівники підприємства, двоє з них у важкому стані. Він наголосив, що кількість жертв та постраждалих може бути більшою.

"Близько першої години дня ворог обстріляв місто - пошкоджені восьмиповерхівка та виробничий цех в Холодногірському районі. Пожежа охопила понад 1000 квадратних метрів. Звичайна типографія, цех з виробництва меблів і лакофарбової продукції", - йдеться у повідомленні.

За словами Болвінова, пожежу надалі продовжують гасити.

Раніше ми писали, що росіяни завдали ракетного удару по пожежній частині на Харківщині.

  • Вас також може зацікавити:

Уламки влучили в багатоповерхівку: що відомо про наслідки ворожої атаки "шахедів", фото

Ворог завдав ракетного удару по Дніпру, спалахнула пожежа: що відомо на ранок

В Дніпрі два прильоти: з’явилися нові дані про ворожу атаку "шахедами"