RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Запоріжжі посадовці МСЕК "заробили" $1,2 мільйона на довідках для ухилянтів: фото і відео

На Запоріжжі поліція викрила корупційну схему за участю посадових осіб, які продавали довідки МСЕК. У фігурантів вилучено готівку більш ніж на 1 200 000 доларів США та два кілограми психотропів.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Читайте також: В Києві зловмисники напали на журналістів: поліція розпочала розслідування

"Посадова особа центру медико-соціальної експертизи, маючи вплив на керівників підпорядкованих комісій, сприяла військовозобов’язаним отримати фіктивну групу інвалідності. Підшукував клієнтів та тримав з ними зв'язок її родич, який був у ролі посередника. До прикладу, вартість направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку - 3500 доларів. В ході слідства поліцейські встановили численні факти отримання фігурантами справи неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області провели обшуки за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. Вилучено понад 1 млн доларів, 103 тис. євро, 3,2 млн гривень, 2 кг психотропів, записи чорнової бухгалтерії.

"На підставі отриманих доказів одному із керівників центру слідчі поліції повідомили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Дії посередника кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) , - сказано у повідомленні.

Зазначається, що зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Продовжується збір доказової бази для притягнення всіх причетних до злочину осіб. Окрім того, після проведення експертиз та низки процесуальних заходів дії фігурантів можуть бути додатково кваліфіковані", - додали у пресслужбі.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що правоохоронці викрили мережу шахрайських кол-центрів у 16 областях України.

  • Вас також може зацікавити :

Як не потрапити в "пастку" під час онлайн-шопінгу: важливі правила

"Оренда" квартир у шахраїв: як діють аферисти та як безпечно зняти квартиру

Виманили в українців 45 мільйонів на дрони: поліція викрила банду шахраїв-рецидивістів, фото