RU  UA

Росія повертається до старої тактики: генерал оцінив масований ракетний удар по Україні

В ніч проти 22 березня ворог здійснив масований ракетно-авіаційний удар по території України – ворог поцілив як в об’єкти інфраструктури, так і в житлові будинки, застосувавши велику кількість ракет разом з безпілотниками.

Про те, чому ворог повернувся до тогорічної тактики та на що варто звернути увагу, в етері Апостроф TV розповів колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Читайте також: Ракети відстрілювали теплові пастки: відео моменту удару по ДніпроГЕС

Він наголошує на тому, що ці масовані ракетні удари засвідчують наміри Кремля скористатись паузою в питанні постачання Україні західної військової допомоги:

"Нинішні масовані ракетні удари засвідчили, що Кремль намагається активно діяти, щоб скористатися паузою в постачанні нам західної військової допомоги, насамперед зі США".

Він також згадує останню атаку на Київ, вказуючи, що тоді цілями ворога були "центри прийняття рішень", натомість сьогодні окупанти мали намір вдарити саме по інфраструктурних об'єктах:

"Якщо минулого разу основною ціллю були певні локації в Києві (імовірно центри ухвалення рішень), то цього разу били балістичними ракетами, які важче перехоплювати, по інфраструктурних об'єктах по всій території країни".

Романенко зауважує, що ця тактика вже не нова: "Вони повернулися до тактики минулого року, коли окупанти своїми ударами намагалися залишити населення без електрики, води і тепла. Потрібно готуватися до того, що така тактика буде продовжена".

Колишній заступник начальника Генштабу наголошує, що у росіян є всі можливості завдавати подібні масовані ракетні удари і це важливо усвідомлювати.

"У них у запасі близько 900 ракет різних типів, включно з крилатими та балістичними. Вони можуть виробляти сукупно різних ракет до 100 штук на місяць, – коментує він, зауваживши, що Україна має зосередитись на методах протидії: – Нам потрібно зосередитися на тому, як збивати ці ракети".

Він вказує, що варто раціонально оцінювати можливості, а не "плекати ілюзії":

"Не потрібно плекати ілюзії, що у них можуть "закінчаться" ракети та інші озброєння. Ні, не закінчаться, як мінімум, тому що рф - більша держава, і там ще багато чого у них є. Вони воюватимуть доти, доки існує цей терористичний режим".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія вночі запустила понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет.

  • Вас також може зацікавити:

Атаки росіян на енергосистему: чи будуть в Києві відключати світло

Було два прямих влучання ракет: наскільки критичними є пошкодження на ДніпроГЕС

У Запоріжжі шукають зниклу дитину: жахливі кадри наслідків ракетного удару