RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Запоріжжі шукають зниклу дитину: жахливі кадри наслідків ракетного удару

Внаслідок масованої ракетної атаки ворога в ніч на 22 березня в Запоріжжі є значні руйнування – відомо про безвісти зниклих людей, серед них – дитина.

Про це написав в своєму Telegram секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Читайте також: Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС: фото, відео і важливі подробиці

Він вказав на шести поранених та двох безвісти зниклих, серед яких – дитина:

"На цей час дві людини вважаються зниклими безвісти, серед них - дитина. Шість людей звернулися за медичною допомогою, вони знаходяться у стані середньої тяжкості".

О 08:49 Куртєв повідомив, що продовжуються рятувально-пошукові роботи. Загалом ворожа атака повністю зруйнувала 2 будинки приватного сектору, 7 будинків зазнали часткових пошкоджень, загальна кількість пошкоджених будівель становить понад 150.

"Повністю зруйновано 2 будинки приватного сектору, ще 7 будинків зруйновано частково. Загалом на цей час відомо, що всього у місті ушкоджено понад 150 будинків (як приватних, так і багатоповерхових)", – наголосив Куртєв, зауваживши, що обстеження територій триває, тому інформація уточнюється.

Він додає, що на місцях продовжують працювати рятувальники ДСНС, комунальні служби, райадміністрації, соцпрацівники та волонтери. Також Куртєв показав кілька кадрів, що є наслідками терористичної атаки ворога.

Проте пізніше, а саме о 10:48, голова Запорізької ОВА Іван Федоров вказав, що кількість безвісти зниклих людей зросла до 3, ще 10 людей поранено. Він вказує, що найбільших руйнувань зазнали 3 локації:

  • 7 приватних будинків зруйновано та десятки пошкоджено внаслідок двох ракетних ударів по приватному сектору.
  • 2 під’їзди та десятки квартир пошкоджено від ракетного удару поблизу багатоповерхівки.

Також зупинено рух транспорту греблею Дніпрогес. Перебоїв з електропостачанням немає.

Раніше Федоров написав, що 4 будинки вщент зруйновано, понад 40 - пошкоджено, вказавши, що "такими є наслідки 2-х ворожих ракетних ударів тільки по одній з вулиць Запоріжжя". Він також додав кілька кадрів руйнувань.

Інші місцеві канали також публікують кадри руйнувань в одному з приватних секторів в Запоріжжі, які нанесли російські ракети. Вони вказують, що "за кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет. Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об’єкти". Також згадується про перекриття автомобільного руху на дамбі ГЕС.

"Суспільне Запоріжжя" показали відеокадри з наслідками ранкового російської удару по багатоповерховому будинку в одному з житлових районів Запоріжжя. Будинок зазнав значних руйнувань.

В етері Апостроф TV депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков вказав, що це була одна з наймасованіших ракетних атак:

"Наразі ми маємо справу в одній із наймасованіших ракетних атак окупантів після ударів осені-зими 2022 року. Сьогодні 12 ракетних ударів припало на Запоріжжя та район, 7 додому знищено, 35 будинків пошкоджено".

Він вказує, що зараз Укренерго та керівництво ДніпроГЕС аналізують ситуацію та вивчають питання енергетики: "...наскільки станція може виробляти електроенергію, наскільки критичні пошкодження".

Ашурбеков додає, що наразі жодних проривів на дамбі немає "...і, відповідно, немає підстав говорити, що дамба не утримує воду в Дніпрі". Він додає, що наразі небезпеки для містян у цьому питанні немає: "Щодо всього іншого, то пожежу продовжують гасити. Як тільки проблему буде локалізовано, то будемо робити висновки".

Депутат Запорізької обласної ради вказує, що повністю зруйнувати дамбу дуже складно, додаючи, що найближчими днями рух дамбою буде відкрито знову:

"Важливо розуміти, що повністю знищувати дамбу дуже складно. Для цього по ній потрібно тижнями бити ракетами. Думаю, що найближчими днями рух дамбою буде відновлено".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, наскільки критичними є пошкодження на ДніпроГЕС.

  • Вас також може зацікавити:

Через ракетні удари в Україні перебої зі світлом: ЗАЕС на межі блекауту

Через ракетну атаку затримуються поїзди: "Укрзалізниця" опублікувала список

Росія вночі запустила понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет: скільки цілей знищила ППО