RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Долетіли з Криму за 3 хвилини: що відомо про ракети Онікс, якими ворог міг атакувати Київ

Росіяни могли для ранкового удару по Києву застосувати ракети "Онікс": ще зранку не фіксувалося виходів росіян у Чорне море, тому це навряд чи могли бути "Калібри"

Таку думку висловив речник Військово-Морських Сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Серед постраждалих вагітна і дитина: нові подробиці ракетного удару по Києву 25 березня

Він зазначив, що зранку не фіксувалося виходів росіян у Чорне море. Тому окупанти могли запустити "Онікси".

"Звісно, після вчорашніх втрат, вони намагалися емоційно відповісти. Хоча з іншого боку ці системи перед застосуванням потребують відповідної підготовки. Тому, чи співпадіння — важко сказати", - зазначив Плетенчук.

Моніторингові канали також припускають, що росіяни могли застосувати ракети "циркон", оскільки пуск ракет проводився з вертикальних пускових контейнерів з Криму.

"Декілька ракет подолали відстань у 580 км до Києва за близько 3хв, що дає змогу оцінити швидкість ракет як 11'600 км/год, що є гіперзвуком", - зазначають там.

Точна інформація про тип ракет буде відома після проведення експертизи.

П-800 Онікс – надзвукова універсальна протикорабельна ракета середнього радіусу дії – була розроблена наприкінці 1970-х років. Комплекс із самого початку замислювався саме як універсальний, з можливістю розміщення на підводних човнах, надводних кораблях і катерах, літаках та берегових пускових установках. Онікс виконує політ на надзвукових швидкостях на всіх ділянках польоту. При цьому комплекс дозволяє задати траєкторію залежно від мети. Комплекс працює за принципом “вистрілив-забув” і є малопомітним для РЛС.

3M22 "Циркон" - російська гіперзвукова протикорабельна ракета, прийнята на озброєння у 2023 році. Принциповою відмінністю даної ракети є значно більша швидкість польоту як порівняно з іншими російськими протикорабельними ракетами, так і протикорабельними ракетами. "Циркон" може знищувати як морські, так і наземні цілі, застосування нової ракети передбачено з кораблів і підводних човнів, які вже вироблені або будуються під ракетні комплекси "Калібр".

Нагадаємо, раніше ворог також завдав по Україні масштабного ракетного удару.

  • Вас також може зацікавити:

Знищено дві ракети: в Повітряних силах розкрили деталі ворожого удару по Києву

Російська ракета вдарила по елітному району в центрі Києва: подробиці

В Одесі ввели екстрені відключення світла після нічної атаки росіян