RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

За добу відбулося майже 60 бойових зіткнень: оновлені дані Генштабу ЗСУ про ситуацію на війні

На сімсот шістдесят п’яту добу повномасштабного російського вторгнення окупанти завдали масованого комбінованого удару по Україні, а на фронті відбулося 59 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

"128 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші об’єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Бобилівка Сумської області; Борова, Куп’янськ Харківської області; Невське Луганської області; Терни, Ямполівка, Миколаївка, Залізне, Часів Яр, Андріївка, Диліївка, Новобахмутівка, Карлівка, Очеретине, Уманське, Бердичі, Красногорівка, Костянтинівка, Антонівка, Старомайорське, Донецької області; Комишуваха, Малинівка, Роботине Запорізької області.

Читайте також: Росія завдала ударів по енергетичних об'єктах: пошкоджено електростанції

При цьому, ударів артилерії зазнали близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною і без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати свою військову присутність у прикордонних районах та здійснює диверсійні дії з метою перешкодження пересуванню наших військ на стратегічно важливі напрямки. Також відзначається збільшення щільності мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку противник не здійснював наступальних дій.

На Лиманському напрямку наші військові відбили шість атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили тринадцять атак в районах населених пунктів Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками було відбито три атаки в районі населеного пункту Семенівка в Донецькій області, де противник намагався вибити наші підрозділи з займаних позицій.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують відстоювати позиції в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка та Урожайне. Ворожа армія, підтримана авіацією, спробувала прорвати оборону наших військ 22 рази, але не змогла досягти успіху.

На Оріхівському напрямку ворожі сили вісім разів атакували позиції українських військ у районах Роботиного, на північний захід від Вербового, та на північ від Приютного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник не припиняє спроб витіснити наші війська з плацдармів на лівому березі Дніпра. За минулу добу відбулися дві атаки на позиції наших військ.

Водночас українські війська продовжують активні операції з завдання ворожим силам втрат серед живої сили та техніки, виснажуючи противника уздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Збройних Сил завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили один район зосередження особового складу, 4 пункти управління, 4 засоби протиповітряної оборони, 2 артилерійські засоби та 1 склад боєприпасів окупаційних військ.

Раніше ми писали, що у Бєлгороді вночі пролунала "бавовна".

  • Вас може зацікавити:

В Одесі прогримів потужний вибух під час шторму: що відомо

Росія запустила десятки "шахедів", в Чорному морі – ракетоносій: де зафіксовано загрозу

Черговий френдлі-фаєр в Севастополі? Росіяни знову скаржаться на "найкращу в світі" ППО