RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сили ППО збили 9 ракет і 9 "шахедів" під час нічної атаки, в низці областей є влучання

ЗС РФ в ніч на 31 березня завдали чергового масованого удару по Україні.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук уточнив, що вночі ворог атакував Україну 14 крилатими ракетами Х-101/Х-555, пуски яких здійснювалися з літаків у Саратовській області, 11 ударними дронами-камікадзе з окупованого Криму, балістичним "Іскандером-М" (пуск з Криму) та керованою авіаційною ракетою Х-59 (випустили з окупованої Запорізької області).

Читайте також: Росіяни намагалися прорватися на кількох напрямках, за добу на фронті – 85 бойових зіткнень

Для знищення ворожих повітряних цілей залучали зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та засоби РЕБ. Під час повітряної тривоги силам ППО вдалося знищити 9 крилатих ракет та 9 ударних іранських дронів-камікадзе.

Нічну атаку також прокоментували Сили оборони півдня. За даними відомства, ударні БПЛА атакували південні регіони України кількома хвилями. Під прицілом росіян вкотре була енергетична інфраструктура та агропромислові потужності Херсонської області. Бойова робота сил ППО на півдні тривала майже 2 години.

"Ворог рясно атакував Одещину. Всі 8 дронів вдалось збити. Падіння уламків збитого дрону спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого відбулось знеструмлення кількох населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не ушкоджені. Ведуться відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні.

Під час дронової атаки ЗС РФ завдали ракетно-авіаційного удару по Херсонської області, застосувавши балістичний "Іскандер-М" та керовану ракету Х-59. Прильоти зафіксовано на території законсервованого агропідриємства. Постраждалих, на щастя, немає.

Раніше ми розповідали, що Росія повністю знищила одну з найбільших ТЕС в Україні.

Вас може зацікавити:

США назвали ціль масованих ракетних ударів по енергосистемі України

Росія завдала ударів по енергетичних об'єктах: пошкоджено електростанції

Масована атака на Дніпропетровщину: серед поранених 5-річна дівчинка