RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Росія завдала масованого удару по Україні, Польща підіймала в небо літаки

В ніч проти 31 березня Росія здійснила черговий масований удар – ворог використав безпілотники та запустив ракети, більшість з яких тримали рух на північ. Через комбіновану атаку російських окупантів Польща знову змушена була виводити авіацію на чергування.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про ворожу атаку.

Читайте також: Росія масованим ударом пошкодила ТЕС і ГЕС у шести областях

Загалом під ракетно-дроновим ударом опинилися Львівщина, Одещина, Хмельниччина. Цаплієнко вказує, що атака велась зокрема і по енергетичному комплексу України.

Він писав про нічну повітряну тривогу, вказуючи, що за ніч ворог використав наступні засоби:

  • крилаті ракети Х-101/555 – запущені бортами Ту-95 з району Саратовської області рф;
  • ударні БпЛА типу "Шахід" – запущені з полігону Чауда.

Він вказує, що найбільшу дистанцію у приблизно 2060 км частина ракет Х-101/555 подолала за 2 години польоту, вони тримали рух з Саратовської області до Тернопільської області.

На світанку 31 березня, о 04:19, Повітряні сили ЗС України написали в Telegram, що "ворожі Ту-95мс в районі пускових рубежів. Є загроза пусків ракет".

Вже в 04:28 вони повідомили про пуски ракет з Ту-95мс в районі пускових рубежів у Саратовській області, ще пізніше – о 04:53 – "ракети з Курської області рухались на Сумщину! Курс - західний".

Вже о 04:59 Повітряні сили вказували на чергову групу ракет з Курської області на Сумщину. О 05:05 з’явилось повідомлення про ракети на Київ, Житомир та Рівне, після чого група ракет взяла курс на Луцьк, а інша - у напрямку Тернопільщини. Деякі ракети тримали курс у напрямку Львова з північного сходу, а інша група ракет рухалась на Тернопільщині, курсом на Івано-Франківськ.

О 05:53 вони уточнили: "Ще ракети у напрямку Львова з півночі". А вже о 05:59 вказали, що "ракети у напрямку Стрия з півночі та півдня".

Telegram-канал “Чому тривога" написав про "сильні вибухи у Львові, працює ППО", а також про вибухи на Івано-Франківщині. Вказується, що одну з ракети вдалось збити на підльоті до Буковелі. Також в 06:11 повідомляли про вибухи на Тернопільщині.

"Бʼють по енергетичній структурі в Стрию" залишили повідомлення в каналі "Чому тривога".

У соцмережі Х з’явилось повідомлення від Оперативного командування Збройних сил Польщі стосовно того, що через чергову масовану атаку ворога по Україні Польща підняла на чергування літаки, вказавши в повідомленні, що "… може бути пов'язано з підвищеним рівнем шуму, особливо в південно-східній частині країни". Вони вказали на наступне: "Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна активність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана з нанесенням ракетних ударів по об'єктах, розташованих на території України".

Нагадаємо, раніше ворог здійснив масовану атаку на Дніпропетровщину.

  • Вас також може зацікавити:

Росія атакувала Одесу ракетами, постраждали діти: фото наслідків

США назвали ціль масованих ракетних ударів по енергосистемі України

Масований комбінований удар по Україні: всі подробиці атаки 29 березня