RU  UA

Росіяни роблять все, щоб звузити сіру зону: яка ситуація на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку ситуація непроста, але контрольована – російські окупанти малими групами намагаються просунутися до позицій українських військ з метою закріпитися в "сірій зоні", але отримують відсіч від наших бійців.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

За його словами, окупаційні війська проводять штурмові дії та намагаються закріпитися, враховуючи характер місцевості.

"Ворог тут проводить і велику кількість авіаційних обстрілів. Протягом останніх днів ми бачимо більше сотні авіаційних ударів по всій лінії фронту, і дуже велика кількість звичайно приходить на Авдіївський і Новопавлівський напрямок з метою руйнування укріплених споруд наших захисників, з метою створення умов, де неможливе утримувати оборону", - пояснив речник.

Читайте також: З втратами не рахуються: чому окупантам настільки важлива Авдіївка

Окрім цього, противник намагається скоротити "сіру зону", тобто наближати свої позиції ближче до тих місць, де тримають оборону наші захисники, намагаючись прорвати наші укріплені позиції. Проте українським бійцям вдається утримувати лінію фронту.

"Ми бачимо, що ворог намагається тут утримувати досить велику кількість особового складу і навіть попри те, що наноситься йому великі враження в живій силі й техніці, шляхом підтягнення резервів, перекидання з інших напрямків, на Авдіївському напрямку ворог намагається досить активно поповнювати свої втрати", - резюмував Руслан Музичук.

Раніше ми писали, яка ситуація на Бахмутському напрямку.

  • Вас може зацікавити:

Ворог пішов у наступ біля Авдіївки і на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони стримують натиск ворога на кількох напрямках, за добу на фронті – 71 бойове зіткнення

ЗСУ відправили до пекла свіже поповнення: дані про втрати ворога у війні