RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Російські "шахеди" атакували енергооб’єкт на Кіровоградщині, в Дніпрі сталися пожежі

У вівторок, 2 квітня вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 9 ударних БпЛА було знищено. Під прицілом ворога була енергетична інфраструктура Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Про це повідомили в Силах оборони півдня.

Читайте також: Росіяни влаштували чергову атаку дронів, в низці міст лунали вибухи

У Кіровоградській області під час атаки було ушкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Люди не постраждали. Наслідки пошкодження уточнюються.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак, вночі сили ППО знищили над областю 9 шахедів – в Дніпрі та Дніпровському, Нікопольському, Павлоградському, Синельниківському, Кам'янському районах.

Через падіння уламків в обласному центрі виникло два займання, які оперативно загасили. Пошкоджені двоповерхова будівля та пожежна частина. Ніхто не постраждав.

Через вечірню атаку на Кривий Ріг вибиті вікна у трьох дев'ятиповерхівках. Понівечене авто. Зачепило високовольтну лінію електропередач. Постраждалій жінці надали необхідну медичну допомогу. Вона лікуватиметься вдома.

Як повідомили в Повітряних силах, вночі 2 квітня 2024 року ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також десятьма ударними безпілотниками із мису Чауда (Крим). Підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено дев’ять «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської області.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що окупанти знову тероризують Харків.

  • Вас також може зацікавити:

Масований комбінований удар по Україні: всі подробиці атаки 29 березня

Скільки ракет і "шахедів" запустила Росія по Києву з початку року: з'явилися цифри

"Шахеди" цієї ночі збивали в трьох областях: ранкове зведення Повітряних сил