RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія атакувала Україну "шахедами": Київ відбився, в Одесі є постраждалі і багато руйнувань

Росія продовжує тероризувати українські міста ударними безпілотниками типу "Shahed" – цієї ночі, 23 квітня, дрони фіксували на Київщині та Одещині. В Одесі зокрема відомо про влучання в житловому секторі, на місці є постраждалі.

"Апостроф" зібрав актуальну інформацію станом на ранок.

Читайте також: Масована атака дронів у Росії: що було ціллю спільної операції українських спецслужб

Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Facebook, що вночі російські окупанти застосували 16 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України вдалося знищити 15 ударних БпЛА.

Київ та область

Повітряну тривогу в Києві оголосили сьогодні вночі о 03:33 – вона тривала до 04:03. В області тривога була дещо довшою – з 01:17 до 04:03. Повітряні Сили ЗС України писали про рух "шахедів", котрі тримали курс на Київщину з Черкаської області.

"Шахеди зі сторони Обухова курсом на Київ", – повідомляли ПС ЗСУ о 03:12.

Начальник КМВА Сергій Попко в Telegram-каналі вказував, що, за попередніми даними, ворожі дрони були запущені з території Курської області, пролетіли крізь Сумщину, Черкащину і заходили на Київ з південно-західного напрямку.

"Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені (тип та кількість в своїх звітах оприлюднять Повітряні Сили)", – додає Попко.

Станом на ранок в столиці не зафіксовано руйнувань чи постраждалих.

Одеса

В Одесі повітряна тривога вночі тривала з 01:33 по 03:07. Повітряні Сили ЗС України о 01:31 попереджали про нову групу "шахедів" з тимчасово окупованої території Херсонської області: "Курс в напрямку Одеси".

Сили оборони півдня о 04:25 писали, що внаслідок ворожої атаки в житловому секторі Одеси пошкоджень зазнали будинки місцевих жителів, виникло займання.

"Екстрені служби працюють над ліквідацією наслідків. Попередньо відомо про 7 постраждалих, – зауважували Сили оборони Півдня станом на 04:24. Проте о 04:33 вони оновили дані: – За уточненими даними врятовано 34 особи, з них 3 дітей. Постраждало 7 осіб, з них 2 дітей".

Міський голова Одеси Геннадій Труханов показав також кадри з наслідками нічного удару по Одесі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ввечері Росія вдарила по Харкову.

  • Вас також може зацікавити:

Удар по телевежі у Харкові: поліція показала жахливі фото з місця атаки

Нічний удар по Одесі: стало відомо, куди поцілили російські ракети

Росіяни знесли підʼїзд пʼятиповерхівки на Херсонщині: жахливі фото