RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дроновий терор триває: наслідки нічної атаки ворога по Україні

Росія продовжує щодня завдавати атак по Україні – цієї ночі, 12 квітня, ворог запустив безпілотники типу “Shahed". Вибухи лунали в кількох областях, відомо про пожежу через падіння уламків на Криворіжжі, вибухи також чули на Хмельниччині. Повітряні Сили назвали загальну кількість дронів, які запустили по Україні.

Тому "Апостроф" зібрав актуальну інформацію про атаку по Україні.

Читайте також: Тривають жорсткі бої: в ISW проаналізували, на яких напрямках ворог намагається наступати

Кривий Ріг

Голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул повідомив в Telegram, що вночі ворог атакував ударними БпЛА типу "Shahed-131/136": "У небі над Криворіжжям було збито 4 БпЛА".

Проте він зазначає, що уламки дрона впали на об’єкт енергетики міста, внаслідок чого спалахнула пожежа – її вдалося локалізувати. Він також згадував про відключення електроенергії в місті, проте до 03.00 енергопостачання змогли відновити:

"Внаслідок цієї ворожої атаки були відключення електроенергії у частині міста, але до 03.00 енергопостачання було відновлено".

Наразі діють лише точкові відключення деяких об'єктів: "Енергетики та всі відповідні служби продовжують відновлювальні роботи. Головне – без втрат".

Вілкул також вказав, що в Нікопольському районі ворог атакував дронами-камікадзе Мирівську громаду, там пошкодження отримали два приватні будинки, проте без втрат. Станом на ранок ситуація в регіоні залишається контрольованою.

Південь

Сили оборони півдня України повідомляли, що цієї ночі росіяни вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" з півдня – ворог цілився по енергетичній інфраструктурі різних регіонів України.

"Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони на півдні тривала близько 5 годин", – зауважується в повідомленні.

Сили оборони півдня наголосили, що змогли збити 7 баражуючих снарядів, з них 4 на Дніпропетровщині та по 1 на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині.

Хмельниччина

"Суспільне Хмельницький" з посиланням на кореспондентів писали про звуки вибухів: "На Хмельниччині було чути звуки вибухів". Вибухи у регіоні чули близько третьої години ночі.

Раніше Повітряні Сили ЗС України попереджали про загрозу БпЛА в районі міста Старокостянтинів: "Старокостянтинів в укриття ще БпЛА у вашому напрямку з північного сходу".

Результати роботи ППО

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук зауважив, що цієї ночі Силами та засобами ППО вдалося знищити 16 ударних БпЛА. Вночі ворог загалом запустив 17 БпЛА типу “Shahed-131/136" із мису Чауда (Крим), а також керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Донеччини.

"В результаті протиповітряного бою авіацією Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 16 ударних БпЛА типу "шахед"", – йдеться у повідомленні.

Збити ворожі безпілотники вдалося в межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яку небезпечну знахідку сапери виявили на Київщині.

  • Вас також може зацікавити:

Гірше за "Кинджал": росіяни вдарили по Трипільській ТЕС нетиповою ракетою

Чи є загроза віялових відключень: у Міненерго розставили крапки над "і"

Готується новий наступ? Нові деталі щодо атак Росії на ТЕС України