RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

На Донеччині підірвали авто російського депутата – бойовика ПВК "Вагнер". Відео

На окупованій частині Донбасу підірвали авто найманця ПВК Вагнера та астраханського депутата Дениса Харитонова - машина згоріла вщент, проте сам чоловік не постраждав.

Про це йдеться у російських Telegram-каналах.

За словами самого Харитонова, про свою особисту машину, на якій він виконує "завдання" у так званій "зоні СВО", він розповів 5 березня. А тепер, за попередніми даними, 12 травня вона вибухнула.

"Сьогодні, при виконанні чергового завдання, БМД вибухнула... і згоріла вщент... Слава Богу, не згорів відразу і встиг врятувати документи та особисті речі тяжко пораненого товариша "Джмеля", які віз його рідним... Давно мене не підривали у моїй машині. Особливий відділ бригади взяв під контроль цей випадок, тривають слідчі дії", - прокоментував депутат ситуацію. При цьому де саме стався вибух, він не повідомив.

Читайте також: У Росії скаржаться через втрати в Луганську після ракетного удару ЗСУ

Нагадаємо, Денис Харитонов брав участь у російсько-українській війні на Донеччині на боці незаконних збройних формувань. Терорист також хвалився своєю операцією зі збивання двох літаків СУ-25 Повітряних сил України. Він 23 липня 2014-го збив із переносного зенітно-ракетного комплексу два українські штурмовики Су-25 299-ї бригади тактичної авіації в районі села Маринівка, діючи у складі російського батальйону "Степ".

Крім того, бойовик заявляв про удари по українських військових і "трьох попаданнях з п'яти". При цьому, за його словами, стріляти із ПЗРК його навчили на базі 22-ї бригади спецназу ЗС РФ.

Харитонов також казав, що отримав нагороду за війну на Донеччині. Вручення, як заявив він, проводив "особисто Владислав Сурков", колишній помічник президента РФ та екскуратор українського питання у Кремлі.

Зокрема, указом глави Росії Володимира Путіна від 2018 року Харитонов нагороджений медаллю "За заслуги перед вітчизною" 1-го ступеня. У телефонній розмові він казав, що має й іншу медаль "За заслуги", а також низку інших нагород.

Раніше ми писали, що росіяни окупували ще три населені пункти на Харківщині.

  • Вас може зацікавити:

Ворог атакував Селидове на Донеччині: що відомо про наслідки ударів

У ворога рекордні втрати: нові дані Генштабу про "денацифікацію" армії РФ

У Липецькій області горіла підстанція, росіяни скаржаться на атаки дронів. Відео