RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Росіяни окупували ще три населені пункти на Харківщині: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

На Харківщині зберігається складна та динамічна ситуація – ворог продовжує тиснути на Сили оборони, зайняв ще три населені пункти області. Намагається також закріпитися біля Вовчанська, щоб надалі оточити місто. Ведуться бої на декількох напрямках.

"Апостроф" зібрав актуальну інформацію про ситуацію на Харківщині.

Читайте також: Росіяни намагаються оточити Вовчанськ: в ISW оцінили ситуацію на Харківщині

Ситуація на фронті: DeepState

Район н.п. Липці

DeepState зауважує, що ворог фактично зайняв населені пункти Мороховець-Олійникове-Зелене – продовжує рухатися в напрямку села Липці. Бої тривають за Лук'янці, які противник також майже повністю окупував.

Крім того, росіяни намагаються закріпитися в Глибокому – здійснюються спроби просуватися піхотою, але ворог перебуває під постійним вогнем, зокрема, із застосуванням Силами оборони FPV-дронів. Це ускладнює противникові пересування, проте, як зауважує DeepState, не зупиняє.

Район н.п. Вовчанськ

Противник продовжує рухатися в бік Вовчанська, намагається закріпитися на околицях міста для подальших дій. Українські військові докладають усіх зусиль, щоб стримати натиск. Місто перебуває під щільним обстрілом, наразі триває евакуація цивільного населення. Також зауважується, що повідомлення про окупацію ворогом н.п. Гатище наразі уточнюється.

Противник намагається закріпитись на здобутих рубежах, щоб потім просуватись далі. Вогонь Сил оборони ускладнює росіянам рух, змушує перегруповуватися. Противник активізує обстріли населених пунктів, тим самим використовує нагоду завести додаткові резерви.

Спроби оточити Вовчанськ: оцінка ISW

Аналітики Інституту вивчення війни оцінюють, що росіяни намагатимуться оточити Вовчанськ з двох напрямків, наближаючись до самого міста через Бугруватку, Старицю та Ізбицьке на заході та через Вовчанські Хутори на сході.

Крім того, ворог зосереджує свою увагу на переправах через воду – намагається ізолювати українську оборону Вовчанська від інших районів.

Харківський напрямок: інформація Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони продовжують давати відсіч противникові – на Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється.

Бої ведуться на таких напрямках:

  • Пильна - Лук’янці,
  • Пильна - Глибоке,
  • Пильна - Олійникове,
  • Муром - Бугруватка.

Разом з цим противник проводить штурмові дії на напрямках:

  • Стрілеча - Глибоке,
  • Олійникове - Глибоке,
  • Оліникове - Лук’янці,
  • Муром - Стариця,
  • Плетенівка - Тихе.

За добу на цих напрямках відбулося 22 штурмові дії, 14 із них — ще тривають.

Що стосовно міста Вовчанськ – ведуться бої. Там ворог залучив значні сили для ведення наступу на місто, долучає до 5 батальйонів та не зважає на втрати.

"Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів, – зауважує Генштаб та додає, що противник має тактичний успіх: – Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону".

Українські військові продовжують вести оборонні дії – завдають вогневого ураження, залучають безпілотні системи для розвідки і завдання точкових ударів. Крім того, триває розгортання резервів для стабілізації ситуації.

Ситуація на Харківщині за останню добу: голова Харківської ОВА

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram-каналі повідомив, що станом на 13 травня зафіксували обстріли таких населених пунктів:

  • артилерійські та мінометні удари – понад 30 населених пунктів Харківщини: Липці, Веселе, Нескучне, Стариця, Зарічне, Зелений Яр, Гонтарівка, Томахівка, Юрченкове, Вовчанськ та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Липці, Нескучне, Стариця та інш.
  • 18:25, с. Малі Проходи Харківський район – внаслідок обстрілу горів будинок.
  • 13:00, смт Дворічна – внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено один приватний будинок, поранено 46-річну жінку.
  • 10:30, с. Липці Харківського району – внаслідок обстрілу КАБ було влучання в комунальний навчальний заклад.
  • м. Ізюм – внаслідок детонації боєприпасу поранено 69-річного чоловіка.

Також 12 травня внаслідок серії масованих обстрілів Вовчанська з різного виду озброєння пошкодження отримали приватні будинки, постраждали 7 людей.

Стосовно евакуаційних заходів Синєгубов повідомляє: "Наразі 1695 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 2589 з Харківського, 44 з Богодухівського та 1434 людей евакуйовано волонтерами. Всього евакуйовано 5762 людей".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли свіжі дані Генштабу про втрати армії РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля

Просування росіян на Харківщині: у НГУ розповіли про відхід з декількох позицій

Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село