RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

ATACMS знищили російський носій "Калібрів": що відомо про успішну операцію

Сили оборони України під час ракетної атаки на Крим могли знищити малий ракетний корабель проєкту 22800 "Циклон".

Про це повідомляє Telegram-канал "Досье шпиона", посилаючись на власні джерела.

Раніше командування ВМС України підтвердило, що під час ракетної атаки на Крим вдалося уразити тральщик проєкту 266М "Ковровець", який мінував акваторію та блокував судноплавство.

Читайте також: Блокував українські кораблі: що відомо про російський тральщик "Ковровець", знищений в Криму

Разом з тим, як стверджує Telegram-канал, під час атаки було завдано ракетного удару по малому ракетному кораблю проєкту 22800 "Циклон". Він перебував у порту Севастополя.

У повідомленні стверджується, що ЗСУ атакували МРК "Циклон" двома балістичними ракетами ATACMS, внаслідок чого корабель пішов на дно.

"Внаслідок удару загинуло 6 військовослужбовців ЧФ РФ, ще 11 отримали поранення. Корабель потоплено", - йдеться у повідомленні.

Telegram-канал "Кримський вітер", коментуючи ракетну атаку на Крим, зазначає, що під час обстрілу було пошкоджено будівлю поблизу Курячої пристані Севастополя, де напередодні стояв тральщик "Ковровець".

OSINT-розслідувачі з командни CyberBoroshno зазначили, що на супутникових знімках від 17 травня "Циклон" стояв на 200 метрів східніше "Ковровця".

МРК "Циклон" – новий російський ракетний корабель проєкту 22800 (шифр "Каракурт"), який збудували на суднобудівному заводі "Залив" в окупованій Керчі. Вперше МРК спустили на воду у 2020 році, а у липні 2023 року його прийняли до складу ВМФ Росії. "Циклон" має на своєму озброєнні установку вертикального пуску ракет "Онікс" та "Калібр-НК", модернізовану артилерійську установку калібру 76,2 мм АК-176МА та зенітний ракетно-артилерійський комплекс "Палаш".

Раніше ми розповідали, що у Криму стався блекаут через атаку дронів 17 травня.

Вас може зацікавити:

Аеродром Бельбек дуже великий: що потрібно, щоб повністю вивести його з ладу

Знищено літаки МіГ-31 і не тільки: фото, відео та нові деталі удару по аеродрому Бельбек

Дрон Magura V5 знищив російський катер у Криму: нові деталі операції