RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

У Криму вночі було гучно - є влучання у важливий військовий об'єкт: фото і відео

В ніч з 23 на 24 травня в тимчасово окупованому Криму було "гаряче" – вибухи лунали в багатьох районах, працювала російська ППО. Удари по військових об'єктах прийшлися зокрема по вузлу зв’язку російських окупантів.

Про нічні удари по тимчасово окупованому Криму інформацію зібрав "Апостроф".

Читайте також: ATACMS знищили російський носій "Калібрів": що відомо про успішну операцію

Telegram-канал "Кримський вітер" повідомляв, що чути вибухи в тимчасово окупованому Криму почали ще з вечора 23 травня. Про перші вибухи повідомили о 22:14 – їх чули в Сімферополі та місті Саки. Пізніше додали, що в Саках працювало російське ППО, а також "... щось вибухає в Гвардійському".

В мережі також зауважували, що в місті Алушта були чутні вибухи та проліт одного безпілотника, звук якого вдалося зафіксувати на відео.


Окрім цього, росППО також працювала між Орлівкою і Качею працює. В місті Білогороськ т.о. Криму нарахували о 22:23 нарахували близько 15 вибухів. Сирена лунала також у військових частинах Севастополя. Чули два сильних вибухи та в Бахчисарайському районі. Голосно було також в Джанкої та інших регіонах Криму.

Потужні вибухи та один з прильотів вдалося зафіксувати місцевим – Telegram-канал "Кримський вітер" показав відео, на якому чутно вибухи в Алушті, а також видно сліди влучання.


О 23:18 “Кримський вітер" написав, що за попередніми даними, влучити вдалося в антену у обраній на карті точці: "І це поруч із селом Семидвір'я - у бік якого швидкі помчали".

Влучання в районі Семидвір'я (що підпорядковується Алуштинській міській раді) підтверджували місцеві, обговорюючи це у коментарях.

Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук писав у Telegram, що 23 травня сили оборони України завдали ударів по військових об'єктах в т.о. Криму – вибухи лунали майже в усіх районах Криму, в багатьох регіонах намагалося працювати ППО, "...але робота виявилася не дуже ефективною”.

Він зауважує, що щонайменше 6 балістичних ракет MGM-140 ATACMS влучили у вузол зв'язку радіолокаційних і протиповітряних сил окупаційної армії РФ.

"На тому місці стоїть радіоантена станції космічного спостереження і кілька будівель об'єкта. Саме по них і було завдано удару, де в той момент перебували високопоставлені військовослужбовці ЗС РФ. І головне - це систематичні удари по радіолокаційним та протиповітряним силам ЗС РФ в Криму", – прокоментував він.

В свою чергу партизанський рух АТЕШ в Telegram також зауважував, що о 00:03 в Алушті було уражено вузол зв'язку російських окупантів: "Ця частина є важливим пунктом зв'язку та управління окупантів у Криму".

"Схоже на те, що було завдано значних пошкоджень обладнанню та безліч знищених окупантів. Ймовірно також вдалося знищити пункт управління цього центру. Очікуємо офіційного підтвердження від СОУ", – коментують представники партизанського руху.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Смоленську український агент влаштував диверсію проти ППО.

  • Вас також може зацікавити:

У Криму стався блекаут через атаки дронів: вибухи чули у Балаклаві та Севастополі

Аеродром Бельбек дуже великий: що треба, щоб повністю вивести його з ладу

В Криму прогриміли потужні вибухи: повідомляють про удар по кораблю