RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

ЗСУ мають успіхи у районі Кремінної: оновлені карти боїв

Сили оборони України просунулися в районі Кремінної, а росіяни намагаються витіснити ЗСУ в Кринках та на острові Нестрига в Херсонській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Наступ росіян на Харківщині: куди націлились війська Путіна

Обстановка в Харківській та Луганській областях

На північ від Харкова українські сили трохи просунулися на південний схід від Лук'янців, а росіяни продовжували наземні атаки поблизу Липців. Російські війська продовжили атаки у Вовчанську та його околицях, але підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано.

ЗСУ трохи просунулися на південь від Кремінної, але росіяни продовжують атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Також українські сили нещодавно незначно просунулися на північ від Білогорівки. Російські війська продовжують штурм лісових масивів на північ від Куп'янська та намагаються прорвати українську оборону біля Кислівки.

Обстановка на Донбасі

Російські війська нещодавно просунулися на північ від Берестового. Бої також тривали на схід від Часового Яру біля Іванівського та на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки.

Окупанти просунулися на захід та північний захід від Авдіївки. Бої також тривали на захід від Донецька поблизу Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки, Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного.

Обстановка на південному фронті

Українські сили контролюють Роботине.

Російські війська продовжували наступ на українські позиції у східній (лівобережній) Херсонській області, у тому числі поблизу Кринок та острова Нестрига в дельті річки Дніпро.

Раніше "Апостроф" розповідав, яка ситуація в Часовому Ярі, який росіяни хотіли захопити до 9 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Втрати у ворога до 70%: стало відомо про ціну наступу на Харківщині для росіян

Це не успіх, а фіаско: що не так у росіян з просуванням військ на Харківщині

ЗСУ відійшли з низки позицій на Харківщині - Генштаб