RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Росія вночі атакувала ракетами Харків: є загиблі та поранені. Фото і відео

В ніч з 30 на 31 травня Росія вчергове атакувала Харків, попередньо використавши ракети – усі влучання прийшлися виключно у цивільну інфраструктуру, є загиблі та постраждалі.

"Апостроф" зібрав інформацію про чергову атаку на місто.

Читайте також: У Росії проблеми з логістикою: що відбувається на Харківському напрямку фронту

"Суспільне" зауважує, що атака на Харків розпочалася ще 30 травня о 23:49 та тривала до 00:21 31 травня – за цей час зафіксували щонайменше п’ять вибухів. Попередньо очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко зауважив, що ворог використав для атаки ракети С-300.

Також представники Національної поліції України в Facebook залишили допис, де зауважили, що станом на 05:02 ранку було відомо про 3 загиблих та 23 постраждалих, серед яких також діти – 12-річні хлопчик та дівчинка: "... поліція працює на місці нічного обстрілу Харкова".

Повідомляється, що противник завдав удару кількома ракетами по Новобаварському району міста – одна з повітряних цілей влучила в житловий будинок. На місці працювали необхідні оперативні служби.

"...росіяни здійснили обстріл житлового масиву близько опівночі. Харків’яни чули щонайменше п’ять вибухів, які влучили в одному районі", – повідомляють в Нацполіції.

В результаті влучання в багатоповерховий житловий будинок загинули чоловік та жінка – 4-й та 5-й поверхи одного з підʼїздів росіяни повністю зруйнували. Також відомо про влучання в крамницю, що була розташована у триповерховій будівлі, та швейний цех.

"Ще один боєприпас влучив в землю на територію цивільного виробничого підприємства. Внаслідок обстрілу загинув охоронець 1959 року народження. Пошкоджені виробничі приміщення", – додається в повідомленні від Нацполіції.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, цього разу під час удару росіяни використали тактику подвійних ударів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ – порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.


Станом на ранок зауважували, що під завалами досі можуть знаходитися люди – на місці зруйнованої будівлі тривають аварійно-рятувальні роботи.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов написав, що серед поранених також медик екстреної медичної допомоги, авто "швидкої" також зазнало пошкоджень.

"Ворог знову застосував тактику подвійного удару, в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці",прокоментував він тактику противника.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що Росія вдарила ракетами по Києву.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вгатила авіабомбами по селу на Харківщині: загинув чоловік

Росія вдарила по корпусу Харківського біотехнічного університету, якому 200 років: фото

У Харкові завершено пошукові роботи на місці удару по "Епіцентру": названо кількість загиблих та поранених